avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Buna ziua! As dori sa stiu, in cazul in care lucrez cu jumatate de norma pot beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului? Si in timpul concediului de crestere pot continua sa lucrez ca liber profesionist si sa beneficez de platile pe care le primesc in urma sustinerii de cursuri, traininguri si conferinte? Mentionez ca lucrez intr-o scoala publica cu o treime de norma, si la Consiliul Britanic Bucuresti ca free lancer si sunt platita la ora. Sunt intretinatoarea familiei mele, nu pot sta in medical sau concediu crestere, dar as vrea sa nu mai fac naveta in zona rurala unde este scoala publica, dar sa continui sa aduc cat mai multe venituri in familie.
Va multumesc anticipat!
Cu respect,
Anca Neaga
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:37, 21 Iulie 2015
Acordarea indemnizatiei pentru cresterea copilului nu este conditionata de durata timpului de munca - norma intreaga sau timp partial -, singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit in ultimul an anterior datei nasterii copilului timp de 12 luni, aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

Asadar, beneficiati de indemnizatia pentru CCC chiar daca aveti 2 ore/zi sau 4 ore/zi ori 8 ore/zi daca indepliniti conditia prevazuta de lege pentru acordarea indemnizatiei.

Pe durata CCC puteti avea veniturii supuse impozitului pe venit in valoare de maxim 3000 lei pe an calendaristic, conform art.16 alin.3 lit.c din OUG nr.111/2010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lucrez de 8 luni pe un contract de 4 ore. În momentul de fata ... Mirabela19 Mirabela19 Lucrez de 8 luni pe un contract de 4 ore. În momentul de fata ma gândesc la un copil și vreau sa știu dacă exista vreo varianta sa adaug la cele 8 luni ... (vezi toată discuția)
Lucrez cu jumatate de norma pot intra in concediu de maternitate ? caloaiadaniel caloaiadaniel lucrez cu jumatate de norma si as dori sa intru in concediu de maternitate pot intra ? (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil Stoica Gabriela Madalina Stoica Gabriela Madalina Buna ziua, Lucrez la o scoala gimnaziala si sunt contabila cu norma de 0,25 de la 1 martie 2014 si as vrea sa va intreb daca raman insarcinata pot beneficia ... (vezi toată discuția)