avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... apel
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

apel

Buna dimineata,
Ce motive pot fi invocate la un Apel in cadrul unui proces civil?
Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: vodzila57 , utilizator 07:25, 22 Iulie 2015
O hotarare judecatoreasca poate fi apelata pt motive de netemeinicie si nelegalitate,fara a o studia este imposibil sa primiti un raspuns.
Daca hotararea este gresita si va nemultumeste se declara apel.
Pentru a avea sanse in apel se apeleaza la avocat pentru analizarea hotararii.

Nu se declara apel di lipsa de ocupatie.
Daca se declara apel aiurea persoana este obligata si la plata avocatului partii adverse prin respingerea apelului.
Va multumesc pt sfaturi.
Cu stima,
Apelul este o cale ordinara de atac si este reglementata de art.466-482 NCPC.Motivele suntde nelegalitate si netemeinicie,dartrebuie analizata in concret hotararea judecatoreasca.
Art.476 NCPC Efectul devolutiv al apelului(1) Apelul exercitat in termen provoaca o noua judecata asupra fondului,instanta de apel statuand atat in fapt cat si in drept.
(2)In cazul in care apelul nu se motiveaza ori motivarea apelului sau intampinarea nu cuprinde motive,mijloace de aparare sau dovezi noi,instanta de apel se va pronunta ,in fond ,numai pe baza celor invocate la prima instanta."
Mii de multumiri.
Cu respect,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura recurs Ramona19051977 Ramona19051977 Buna seara. Doresc sa fac un apel la o comunicare de hotarare civila.Nu stiu cum sa procedez. (vezi toată discuția)
Introducerea apelului de către pârâți! Lixu Lixu Buna seara ,va rog sa ma lamuriti cu privire la declararea apelului , intr-un dosar civil cu mai multi paratii ,in dosar sant 4 paratii dar doar trei ... (vezi toată discuția)
Cereri în apel fdanila fdanila La apel se mai pot introduce excepții sau motive noi față de cele de la fond,pentru a câștiga procesul ?.Când se cere judecarea dosarului în apel și ... (vezi toată discuția)