avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... procedura recurs
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

procedura recurs

Buna seara. Doresc sa fac un apel la o comunicare de hotarare civila.Nu stiu cum sa procedez.
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 15:09, 24 Octombrie 2016
Formulati in termen legal cererea de apel respectand prevederile capitolului II din codul de procedura civila; cu privire la forma si continutul cererii de apel trebuie sa respectati prevederile art.470 cod procedura civila.
Invocati motivele de apel, care duc la casarea hotararii judecatoresti, pentru nelegalitate si netemeinicie.


Apelul trebuie promovat in interiorul termenului de apel, cel de 30 de zile, care curge de la comunicare ( aceasta este regula, sunt situatii de exceptie in care apelul se promoveaza intr-un termen mai scurt ).

Instanta de judecata are in vedere motivele de apel, care trebuie depuse, cel tarziu pana este epuizat termenul de apel.

Altminteri , motivele de apel pot fi apreciate ca fiind tardive.


Instanta de judecata poate avea in vedere, ca motive de apel, motivele de ordine publice.( acestea pot fi invocate din oficiu, de catre instanta de judecata, in vederea exercitarii rolului activ ).


Apelul reprezinta o cale de atac, ordinara, de reformare a hotararii judecatoresti.


Este, de asemenea, o cale devolutiva, suspensiva de executare.





Aeplul este reglementat de art.466-482 NCPC,in cererea de apel veti detalia motivele ptr.care considerati hotararea instantei de fond netemienica si nelegala,termenul de apel suspenda suspenda executarea hotararii de prima instanta[Art.468(5) NCPC]si se depune la instanta a carei hotarare se ataca,sub sanctiune nulitatii.[Art.471(1) NCPC].

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apel vodzila57 vodzila57 Buna dimineata, Ce motive pot fi invocate la un Apel in cadrul unui proces civil? Va multumesc, (vezi toată discuția)
Cerere completatoare a motivelor de apel? ancut75 ancut75 Buna ziua, Se poate face o cerere completatoare a motivelor de apel, avand in vedere ca declaratia de apel a fost formulata in decembrie 2015? Daca nu se ... (vezi toată discuția)
Apel sentinta noa noa In cazul in care un salariat (reclamant) a atacat in instanta o decizie de desfacere cim iar aceasta prin sentinta a dispus respingerea reintegrarii pe postul ... (vezi toată discuția)