Daca avem in vedere prevederile art.482 din CPC, conform caruia"Dispozitiile de procedura privind judecata in prima instanta se aplica si in instanta de apel, in masura in care nu sunt potrivnice celor cuprinse in prezentul capitol", pana la primul termen de judecata in apel poti face o cerere precizatoare(vezi art. 204CPC).
Completarea sau modificarea cererii se va face înăuntrul termenului de apel.
Neîndeplinirea cerinței privind indicarea motivelor de fapt și de drept pe care se întemeiază apelul este sancționată cu decăderea apelantului din dreptul de a invoca motivele de netemeinicie sau de nelegalitate a hotărârii atacate.
Instanța de apel nu poate respinge apelul ca nemotivat, ci este obligată să se pronunțe, în fond, numai pe baza actelor de procedură efectuate de toate părțile în fața primei instanțe
Multumesc mult, mai pe intelesul meu, tot ce am invocat in fond se considera in apel si se da motivarea, chiar daca nu am formulat motivele asa cum mi am dorit eu?
cand am formulat declaratia de apel(cu cateva motive) am solicitat instantei sa imi acorde timp pentru completare, intrucat nu am aparator si experienta juridica, are vreun efect cererea mea?
Recurs la iccj
gabyteo
Buna ziua
Va rog foarte mult sa ma ajutati cu un raspuns urgent. Am avut un proces judecat in prima instanta la Curtea de Apel. Am pierdut si vreau sa fac ... (vezi toată discuția)