avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Apel sentinta
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Apel sentinta

In cazul in care un salariat (reclamant) a atacat in instanta o decizie de desfacere cim iar aceasta prin sentinta a dispus respingerea reintegrarii pe postul detinut anterior concedierii, solicitata de reclamant si plata de catre parat a cheltuielilor de judecata, cu apel - poate paratul sa apeleze sentinta in sensul respingerii platii cheltuielilor de judecata? Care este baza legala?
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 12:24, 26 Septembrie 2016
Nu aveti nici o baza legala ,formulati apel si in cazul in care aveti castig de cauza fiind admis apelul dvs nu o sa mai datorati nici cheltuielile de judecata.Deoarece ati pierdut la judecata in fond instanta v-a obligat si la plata chelt de judecata solicitate de partea adversa,
Baza legala ptr.apel o constituie art.466-482 NCPC,invocati motivele de fapt si de drept ptr.care sunteti nemultumit de hotararea instantei de fond.
Speta este urmatoarea:
Angajatul a demisionat iar in perioada de preaviz i s-a desfacut disciplinar cim. Angajatul a dat in judecata societatea, instanta a anulat decizia societatii de desfacere a cim dar nu a dispus, asa cum ceruse angajatul, reintegrarea pe postul avut anterior concedierii, cu cheltuieli de judecata pentru parat (societate). Care ar fi motivele de fapt si de drept pentru ca in apel, parata sa solicite neplata cheltuielilor de judecata acordate in prima instanta reclamantului?

Dacă contestați doar cheltuielile de judecata nu aveți șanse reale.

Probabil ca e vorba de onorariu de avocat.
Cat a fost?
Din cele prezentate rezulta ca,parata(societatea) a cazut in pretentii,cel putin partial,cu privire la anularea deciziei de desfacere a cim asa ca nu prea sunt sanse ptr.cheltuielile de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie suspendare cim si reintegrarea pe post CarlaSantos CarlaSantos Buna ziua, In urma procesului intentat fostului angajator am obtinut anularea deciziei de desfacere a CIM. Instanta a decis partial, reintegrarea pe postul ... (vezi toată discuția)
Nedumerire: m-a condamnat curtea de apel "la locul de munca"??!! rosu gheorghe rosu gheorghe Am avut un proces cu angajatorul privind concedierea ilegala (art. 61 lit. c). Dupa terminarea procesului, instanta de fond constata ca am fost concediat ... (vezi toată discuția)
Repunerea unui fost salariat pe post, in situatia in care postul este desfintat cristina69 cristina69 Buna seara Am o speta foarte incurcata si tare as vrea sa stiu cum as putea-o solutiona legal pentru a nu mai fi actionati in judecata Pe scurt societatea X ... (vezi toată discuția)