Buna Ziua,
Am sa va povestesc in mare povestea acestui dosar de retrocedare. Strabunici mei au fost demolati si le au dat un apartament in care sa locuiasca,iar apoi sa dat legea ca cei care au fost demolati sa li se dea inapoi ce li se cuvine(daca li se cuvine).Problema este urmatoarea::
Bunica mea a depus dosarul de retrocedare la primaria Craiovei,a fost chemata la negocieri in anul 2006-2007,insa nu sa ajuns la un acord(trebuie sa va spun ca bunica mea are si niste probleme de sanatate mintala).In fine,iar acum dupa acesti ani tatal meu a fost sa se intereseze de dosar insa de 3 luni incoace il tot mint despre dosar ca este ba la judecatorie,ba ca i sa cominicat bunici mele printro scrisoare acasa decizia luat cu privire la dosar(insa nimeni nu a primit nici o instinare sau raspuns),ba ca doamna care se ocupa de dosar e la o intrunire,ba ca e in concediu.Cert este ca tatalui meu i sa spus clar in fata ca nu va vedea dosarul niciodata,pt ca el a cerut sa vada dosarul si din ce cauza sa respins.Acum cateva zile i sa spus ca dosarul a fost respins din dispozitile domnului fost primar Antonie Solomn.Ce ne sfatuiti sa facem si cum sa procedam,am inteles ca am putea depune o contestatie.Daca stie cineva ceva,macar sa stim de ce sa respins.
Va multumesc
Stimat forumist,
Problema dvs nu este deloc simplă. În primul rând, bunica dvs este singurul proprietar al bunului revendicat? Dacă da, nu prea văd ce demersuri ar putea face tatăl dvs., având în vedere că, deși spuneți că bunica ar avea probleme de sănătate mintală, nu arătați că ar fi fost pusă sub interdicție.
Iar Dispoziția Primarului se atacă și ea într-un anumit termen. Iar dvs nici nu menționați că ați fi în posesia acesteia, pentru a o contesta.
Prin urmare, duceți-vă urgent la un avocat și încercați rezolvați problema. Iar dacă bunica este proprietar și nu este pusă sub interdicție, este o problemă în plus, deoarece ea ar trebui să fie autoarea contestației.
Cu stimă.
Va multumesc foarte mult pentru raspunsul dvs. In legatura cu aceea contestatie nu am depuso pentru ca asa cum am spus mai sus la noi acasa(la bunica) nu a ajuns niciodata nimica(ma refer la decizia aceea a dosarului) deci nu avem ce contesta.Insa tatal meu se ocupa de dosar pentru ca bunica ia dat imputernicire si da este singura mostenitoare.Am cerut o audienta la viceprimarul Craiovei si pe data de 12.08.a.c o sa vedem ce raspunsuri vom avea.
Cu stima si respect,
Alina
Stimată doamnă,
În primul rând, eu m-aș asigura că nu a fost trimisă nici o Dispoziție de Primar. Puteți face și o adresă scrisă, în acest sens, pe lângă audiență.
Nu în ultimul rând, poate ar fi cazul întocmirii și a unei procuri speciale, în vederea demarării anumitor procese - contestarea Dispoziției.
Cu stimă.
Buna Ziua,
Va multumesc pentru sfaturile date o sa tin cont de ele. Asa cum am scris in postarea anterioara maine la ora 9.30 avem audienta la domnul viceprimar,insa de 2 zile incoace tot suna o femeie de la primaria Craiovei cum ca am putea sa facem o simpla cerere pt a vedea dosarul, acuma dupa atatea luni de rugaminti din partea tatalui meu.Insa cerea de audienta a fost trimisa de pe mail si ni sa raspuns tot prin mail cum ca singurul care se ocupa de dosarele de retrocedare este domnul viceprimar (initial am cerut audienta la doamna primar).Acuma doamna aceea care ne tot suna ,nu stiu ce vrea de fapt si la urma urmei ca nu avem treaba cu dansa atata timp cat noua ni sa confirmat ca putem merge sa vedem dosarul si dispozitia care sa dat cu ani in urma.Prin atitudinea doamnei mie personal imi da de gandit ca este ceva in neregula mai ales ca ni sa spus ca o anume doamna Boangiu e ceea care se ocupa de dosar nu domnul viceprimar.Ce sa mai inteleg? Atunci de ce nu ni sa spus de la inceput avand in vedere ca cei de la primarie au primit cererea noastra si scria destul de clar in ce problema vrem sa vorbim cu domnul viceprimar.Ideea este ca ne tot amana cu dosarul acesta.Ce ne sfatuiti sa facem?Oare o plangere la DNA ar fi buna?
Va multumesc