avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cine a castigat procesul
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cine a castigat procesul

Buna ziua,este vorba de bunicul meu care a avut un proces civil si un recurs intentat de reclamanta,Acum aproximativ 2 luni el a primit prin posta actele trimise de catre Tribunal in care spune ca se respinge recurscul intentat de catre reclamanta.Este vorba de APIA,am sunat la ei,am oferit informatiile necesare si ei spun ca juristul lor a decis ca bunicul meu nu are castig de cauza
In urmatorul link este poza facuta la raspunul recursului [ link extern ] /
Cine a castigat procesul?Bunicul are de recuperat o suma de bani care i-a fost oprita pe nedrept si a facut dovada in acest sens cu acte si chiar exista si o lege care ii da tot lui castig de cauza
Are rost sa mai continui cu demersurile pentru recuperare banilor?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Ionut_Gabriel , utilizator 16:53, 21 Iulie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc,da este 2011 dar el a primit plicul acasa cu data 2015,procesul a fost intentat in 2007,si banii au fost opriti in anul 2014 plus ca i-au facut porpire pe conturile care le avea la banca. Domnii de la relatii cu publicul mi-au dat mail dupa ce am trimis copie dupa dosar ( cu toate ca ei aveau dosarul) si mi-au raspuns astfel la atasamentul cu recurusul " Ceea ce se regăsește în atașament nu poate fi luat în considerare pentru a putea soluționa acest caz. "
Ma gandesc ca bunicul cand a fost la sediu,vazand ca e si batra ( 83 de ani) s-au gandit sa nu se mai implice ,chiar i-au spus sa o lase asa sa nu mai umble
Multumesc inca odata,o sa ma duc personal cu toate actele la sediu si sper sa faca rambursarea.
Puteti incerca si intoarcerea executarii conform art.723 NCPC,apare o problema cu prescriptia extinctiva de 3 ani.Opinia mea este ca trebuie sa consultati un avocat,am inteles ca,banii au fost opriti incepand cu anul 2014,s-ar putea considera ca, de la aceasta data curge termenul de prescriptie de 3 ani,daca pana in anul 2014 nu au facut nici o poprire pe conturi.In mod firesc, nu puteati sa cereti intoarcerea executarii daca nu v-au executat pana in anul 2104.
Am inteles,va multumesc pentru informatii.Nu stiu de ce tocmai acum s-a primit plicul,dar bunicul meu a fost la sediu la APIA si i s-au dat 2 acte cu care sa mearga la bancile unde avea conturile blocate ca sa i se ridice aceasta interdicitie.Dupa care i s-a spus sa mearga la Anaf sa faca cerere de rambursare ( informatie total gresita,am vorbit cu cei de acolo si nu au legatura cu Apia) dar cert este ca juristul de la APIA mi-a spus ca in baza raspunsului la recurs ca bunicul meu nu a castigat si i s-a dat acest raspuns ca nu au unde sa incadreze fapta,cu toate ca in raspuns scrie clar ca se repsinge ca nefondat recursul!
O sa incerc sa iau legatura cu juristul din nou sa ajungem la o intelegere
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine a castigat procesul? Ionut_Gabriel Ionut_Gabriel Este vorba de un dosar sectia civila , avand ca obiect pretentii. Unitatea care se ocupa cu ajutorul prin subventii pentru terenuri l-a dat in judecata pe ... (vezi toată discuția)
Sume subventionate de buget Petra_pe Petra_pe Buna seara, Daca poate cineva sa-mi dea un raspuns la problema mea, i-as fii foarte recunoscatoare: parintii mei, fiind de la tara, in fiecare an inchiriaza ... (vezi toată discuția)
Subventii apia Georgeta Hriscu Georgeta Hriscu In anul 2014 cumnatul ,(sotul surorii mele) meu a murit. In primavara anului 2015 sora mea a primit instiintare pe numele cumnatului meu sa mearga la APIA ... (vezi toată discuția)