avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Partaj fortat
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Partaj fortat

buna ziua!am divortat de un an de zile dar locuim in aceeasi casa deoarece fostul meu sot nu este de acord sa facem un partaj amiabil la notar.fiind in imposibilitate financiara de a incepe un proces de partaj prin tribunal sunt nevoita sa traiesc in continuare intr-un cosmar.nu am nici unde pleca si nici bani sa-mi permit alta locuinta,fie ea si in chirie.ce ma sfatuiti sa fac?exista vreo posibilitate sa-l oblig sa accepte partajul?mentionez ca si divortul tot prin tribunal s-a pronuntat,fostul meu sot fiind o persoana f.violenta si cu care este imposibil de discutat.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:58, 19 August 2015
Nimeni nu este obligat sa ramana in indiviziune. Asa ca mergeti la instanta pt iesirea din indiviziune.
Doamnă, dacă reușiți să comunicați cu ex-soțul dvs. cât de cât, îi puteți propune varianta unei înțelegeri la mediator, situație în care partajul dvs. va beneficia de scutirea cu jumătate a taxei de timbru datorată pentru valoarea masei partajabile, conform oug 80/2013 ( privind taxele de timbru).
Daca este imposibil de dicutat cu el nu cred ca aveti sanse la mediere.
La mediere trebuie in primul rand sa se prezinte si sa asculte ceea ce ii spune mediatorul.

Incercati sa deschideti procesul si mai vedeti ulterior ce faceti.
Poate ajungeti la mediere in timpul procesului.

Doar sa nu vreti amandoi acelasi lucru si sa nu va puteti intelege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj la divort Robertx Robertx Buna ziua, la divort partajul este obligatoriu daca exista vreun bun imobil (ex: o garsoniera) ? De exemplu daca divortul se face amiabil, se face ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri comune prin mediere Anneee Anneee Buna ziua. Am divortat de sotul meu in luna martie. Nu am impartit bunurile pe care le avem si as vrea sa stiu daca suntem amandoi de acord asupra impartirii ... (vezi toată discuția)
Conciliere partaj Yasemine Yasemine Buna ziua, o intrebare si va multumesc de ajutor, dupa 10 ani de la divort, fostul sot imi trimite o invitatie la conciliere prin avocat,in contextul in care ... (vezi toată discuția)