avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Conciliere partaj
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Conciliere partaj

Buna ziua, o intrebare si va multumesc de ajutor, dupa 10 ani de la divort, fostul sot imi trimite o invitatie la conciliere prin avocat,in contextul in care el a ramas cu tot,intrebarea mea este, eu pot refuza sa ma intalnesc cu el ? eu pot refuza aceste invitatii? si daca da, ce se intampla dupa? ajungem la tribunal? Multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:06, 24 Februarie 2017
Bună ziua. În acest moment dvs. ați dori să rezolvați problema partajului? Dacă doriți acest lucru, medierea vă oferă unele facilități de ordin pecuniar, existând o reucere a taxei de timbru cu jumătate față de procedura judiciară. În plus, medierea este o procedură confidențială și cu o durată mică față de procesul judiciar. Depinde de dvs. ce anume vă doriți, puteți accepta sau nu calea amiabilă. Într-o procedură de mediere practic dacă nu doriți, nu trebuie să stați față în față cu fostul soț, mediatorului revenindu-i sarcina de a soluționa acest aspect.
Cel mai ieftin ar fi sa va întâlniți cu avocati amândoi ca sa vedeți ce vrea.
Acesta ar fi primul pas.

Dacă nu vreți sa discutați cu el nu sunteți obligata dar e posibil sa deschidă proces și costurile sa fie cu mult mai ridicate.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mediere - care parte este obligata sa se prezinte la informare? angelica5 angelica5 Buna ziua. In urma cu 4 luni am fost chemata intr-un proces de custodie comuna ,ca si parata ,de fostul meu sot . Acest proces a fost suspendat iar eu l-am ... (vezi toată discuția)
Imprumut de bani nerestituit manu_lidia73 manu_lidia73 Buna ziua! Intentionez sa actionez in instanta (in civil) o persoana careia i-am imprumutat 15.400 lei. Va rog sa-mi spuneti conform caror articole din ... (vezi toată discuția)
Mediere - pot refuza? roxanamau2002 roxanamau2002 Cum trebuie sa procedez in cazul in care sunt chemat de avocatul fratelui meu (prin notificare) la un cabinet de mediere. Avocatul are sediul profesional in ... (vezi toată discuția)