Stimata doamna,
Invitatia la mediere nu poate fi trimisa, decat de catre un mediator. Mediatorul poate sa practice si avocatura, dar nu din postura aceasta va desfasura sedinta de mediere.
Exista mediatori care din punct de vedere al studiilor si practicii sunt: juristi, avocati, economisti, ingineri, etc.
In cadrul procedurii de mediere, asistate de catre un mediator, partile pot alege sa fie insotite si de avocati, daca ele considera ca astfel vor ajunge la o solutie reciproc avantajoasa.
Nu este conflict de interese ca avocatul celeilalte parti sa fie si mediator, dar nu in ambele calitati in speta dvs. Avocatii partilor pot colabora cu mediatorul, si este chiar indicat, pentru ca iteresul partilor sa fie cat mai bine solutionat si astfel Acordul de mediere sa fie durabil.in timp.
Mediatorul este o persoana neutra fata de obiectul cauzei si impartiala, el nu reprezinta interesele unei parti.. Cu alte cuvinte el nu este nici mediatorul dvs si nici al celeilalte parti. Avocatul in schimb reprezinta interesele partii care l-a angajat.
Referitor la invitatia primita, aveti dreptul de a participa sau nu. Medierea este o procedura voluntara, nu obligatorie.
Avantajul participarii dvs. la sedinta de mediere ar avea beneficiul de a obtine ceea ce doriti, in caz contrar, renuntati la acest drept in favoarea judecatorului, care va hotari el pentru dvs, conform legii. Nu puteti sti dinainte daca hotararea judecatoruli va va multumi, dar cu siguranta daca incheiati un acord de mediere veti fi multumita, pentru ca el va reflecta propria vointa.
Merita sa incercati. In urma acordului depus in instanta se poate solicita de catre parti si restituirea taxei de timbru achitate.
Daca ati fost notificata si in scrisoare se stipuleaza ca se doreste medierea conflictului ivit intre dvs si frate (inteleg ca deja este in desfasurare o actiune in instanta), aveti la dispozitie urmatoarele solutii:
- va prezentati la intalnirea solicitata. Daca aveti avocat, va duceti impreuna cu el.
Prima intalnire se desfasoara intre dvs.(+ avocat sau oricine alcineva doriti) si mediator, mediator care o sa va prezinte situatia. In urma discutiilor decideti daca participati la sedinta de mediere comuna (dvs. si fratele).
- nu va duceti la intalnire. Mediatorul o sa revina cu o notificare.. decizia la dvs.
Cred ca la misloc este o succesiune. Consider ca cel putin informal, trebuie sa participati la intalnirea solicitata.
Poate ca avocatul fratelui a solicitat medierea ??( In acest caz avocatul, nu poate fi avocat si mediator).