avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2137 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA dedus ilegal si varsat la Trezorerie
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA dedus ilegal si varsat la Trezorerie

Buna ziua,

O firma neplatitoare de T.V.A. a emis facturi catre societatea la care lucrez eu cu T.V.A. inclus. Facturile au fost achitate integral. In urma unui raport de inspectie fiscala, s-a sesizat "greseala" si s-a lasat ca masura recuperarea de T.V.A. si penalitati aferente. Am actionat in judecata firma neplatitoare de T.V.A., aceasta si-a recunoscut greseala, doar ca T.V.A.-ul colectat + penalitatile aferente le-a varsta catre Trezoreria in raza careia isi are sediul. Judecatorul a considerat obligatia achitata si a respins actiunea ca ramasa fara obiect. Cei de la departamentul contabilitate insista pentru cale de atac intrucat banii aceia ar trebui sa ne revina noua.
Cine ma poate ajuta cu lamurire, va rog? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: garant_accounting , utilizator 12:19, 27 Iulie 2015
trebuie sa faceti apel in instanta.

societatea neplatitoare de tva daca a platit efectiv TVA-ul la bugetul de stat ar trebui sa ceara restituirea sumei, suma care ar trebuie sa o vireze in contul societatii dvs.


In primul rand, va multumesc pentru raspuns. In al doilea rand, revenind la problema, mi s-a spus ca exista un art. in Codul Fiscal care reglementeaza ca si in cazul T.V.A.-ului incasat necuvenit, acesta trebuie varsat la bugetul de stat. Practic, se pare ca si daca recuperam respectiva suma de la firma neplatitoare de T.V.A., noi trebuie s-o varsam, cum se face in mod normal, la bugetul de stat. Aveti cunostinta de o astfel de reglementare a Codului Fiscal? Multumesc!
Exista un articol in Codul Fiscal referitor la obligativitatea de a vira tva-ul catre bugetul de stat (art 11) dar acest fapt schimba putin datele problemei in sensul ca dvs ati achizitionat de la o persoana impozabila careia i s-a anulat codul de tva si nu de la o persoana impozabila neplatitoare de tva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva albulescu albulescu Buna seara,daca o sc din Spania factureaza livrarea unor anumite materiale unei sc din Ro,in factura este prevazut tva,sc din Ro.poate cere deducerea sau ... (vezi toată discuția)
Pot recupera t.v.a.-ul, cum? auricius auricius Buna ziua.Am infiintat o firma si trebuie sa fac o investitie de 35000 euro(autoutilitare,tehnica de calcul,aer conditionat,ferestre termopan,etc) pe facturi. ... (vezi toată discuția)
Neplatitor tva: livrari servicii ro, ue, non ue gabriel999 gabriel999 Buna ziua, As fi interesat sa clarific urmatoarele trei aspecte legate de vanzarile de servicii IT prin download de pe site, prestate din Romania in tari UE ... (vezi toată discuția)