avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Masina vanduta si amenda de rovinieta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Masina vanduta si amenda de rovinieta

Buna ziua,

In urma cu 3 ani, tatal meu a vandut masina pe care o detinea. A intocmit actele necesare, a radiat-o fiscal, iar la politie a facut instiintare legata de transmiterea dreptului de proprietate.

Problema este ca desi masina nu mai figureaza in evidentele fiscale sub numele tatalui meu, iar Politia a luat cunostiinta asupra cedarea dreptului de proprietate, in urma cu cateva zile a primit un proces verbal de constatare a unei amenzi pentru lipsa de rovinieta.

In afara de contestarea procesului verbal ce mai trebuie facut pentru a nu mai ajunge in aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: IlieBC , utilizator 12:23, 11 August 2015
Am rezolvat jumatate de problema.

De curand a fost votata o lege prin care fostul proprietar poate face mentiunea ca masina nu ii mai apartine (trebuie depuse la inmatriculari auto contractul de vanzare-cumparare, certificatul de radiere fiscala si copia dupa buletin).

Acum intrebarea este alta... amenda exista pe numele tatalui meu desi el nu mai detine de mult automobilul. Singura solutie ar fi contestarea amenzii in Instanta?

Mi se pare o aberatie sa se emita amezi pe numele cuiva cand altcineva incalca legea.
Buna ziua,

Am si eu masini vandute si as dori sa ma protejez impotriva unor astfel de probleme. Exista un formular ceva ? Cum se procedeaza pentru a declara la politie ca am vandut masinile ? Ma duc efectiv cu actele mentionate de dvs acolo ?

Multumesc.
Trebuie depusa o notificare scrisa de mana catre dl comandant in care soliciti sa fie trecut in baza lor de date faptul ca ai instrainat masina, anexezi copii de pe contract, fisa fiscala si CI si o taxa de 5 lei pentru ca ei iti vor raspunde la cerere.
IlieBC, ce ai mai rezolvat cu contestatia?
@Jamal, raspunsul este da. Ai nevoie doar de actele mentionate.

@gabyela29, amenda a fost platita pentru ca cei de la inmatriculari auto conditionau depunerea cererii.
Momentan astept raspuns de la CNADNR legat de returnarea sumei achitate (in urma transmiterii chitantei si a documentului de documentului eliberat de serviciul de inmatriculari)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata amenda pt.circulatie fara rovinieta - autoturism instrainat anterior constatarii contraventiei btg btg Buna ziua, va rog respectuos sa va expuneti parerile ref.la problema prezentata in cele ce urmeaza: In luna iulie a.c. societetatea noastra a primit o amenda ... (vezi toată discuția)
Vânzare autoturism de aproximativ 5 ani și ne luat in evidentele poliției de către noul proprietar dana capitanescu dana capitanescu In anul 2014 am vândut un autoturism cu contract de vânzare cumpărare, certificat fiscal și tot ce trebuie, ca noul proprietar sa poată înscrie mașina ... (vezi toată discuția)
Auto vandut si neînregistrat Rrs Rrs Buna ziua, Am si eu o problema. La sfarsitul lui 2014, am vândut un autoturism. Acum, în 2016, am primit o amendă contravenţională de la CNADNR pentru ... (vezi toată discuția)