avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Solutionare Contract de Imprumut
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Solutionare Contract de Imprumut

Contract de imprumut pt suma de 2000 euro fara dobinda, incheiat in forma autentica la un birou notarial in 25 iulie 2012, intre 2 persoane fizice !
Intrebari :
- Cind se prescrie aceasta datorie ? In data de 25 iulie 2015 cind se fac 3 ani de la semnarea Contractului de imprumut sau in data de 10 august 2015 atunci cind se fac3 ani de la data cind imprumutatul trebuia sa restituie banii ?

- La ce judecatorie se depune Cererea de Chemare in judecata ? Sector 1 Bucuresti unde am actualul domiciliu sau sector 4 unde locuiam acum 3 ani ?

- Cit costa taxa de timbru si unde se plateste ?
Ultima modificare: Miercuri, 22 Iulie 2015
Cristian VAVURE, utilizator
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 14:45, 22 Iulie 2015
Datoria se prescrie la data de 10 august 2015, daca debitorul nu platit vreo suma sau a recunoscut datoria ,ori daca, nu a fost pus in intarziere prin executorul judecatoresc,caz in care se intrerupe prescriptia, dupa intrerupere incepand sa curga un nou termen de prescriptie de 3 ani.
Conform art.107.Regula generala.(1)NCPC "Cererea de chemare in judecata se introduce la instanta in a carei circumscriptie domiciliaza sau isi are sediul paratul,daca legea nu prevede altfel."Ca atare, cererea de chemare in judecata o veti depune la judecatoria in carei circumscriptie isi are domicliu paratul la data sesizarii instantei.
Taxa judiciara de timbru este de 1.355 lei calculata conform art.3(1) lit.c din OUG NR.80/2013 privind taxele judiciare de timbru,la un curs de 1Euro=4,41 lei.
Conform art.40(1) din OUG nr.80/2013 privind" taxele judiciare de timbru se platesc de debitorul taxei in numerar,prin virament sau in sistem on-line ,intr-un cont distinct de venituri al bugetului local"Taxe judiciare de timbru si alte taxe de timbru",al unitatii administrativ teritoriale in care persoana fizica are domiciliul sau resedinta ori, dupa caz ,in care persoana juridica are sediul social."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat costa taxa de timbru Dan Mihai Dan Mihai Buna ziua am si eu o intrebare va rog Cat costa taxa de timbru intrun proces pt a obtine un titlu executoriu la suma de 45000 Eur . va multumesc (vezi toată discuția)
Executare, prescriptie, intreruperea prescriptiei basic basic In 2010 am imprumutat cu bani o persoana fizica. Am facut un act notarial. In ianuarie 2013 am actionat in instanta persoana respectiva. Nu trecuse 3 ani. ... (vezi toată discuția)
Recuperare creanta sindicalistul sindicalistul Am facturi neachitate de catre o societate din anul 2013. Am formulat periodic notificari. Intrebarea mea este daca notificarile mele intrerup sau nu ... (vezi toată discuția)