avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Prescriere datorii la Statul Roman
Discuție deschisă în Executare silită

Prescriere datorii la Statul Roman

In cit timp se poate prescrie o datorie a unei societati comercile catre Statul Roman ?
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 17:01, 22 Iulie 2015
5 ani
pe ce va bazati cand spuneti 5ani???!!!! se pot face demersuri, executari si multe alte hartii care pot prelungi termenul de prescriere.
Lol! Ca căruțaș o să vă spun că termenul este întotdeauna de 5 ani, respectiv 3 ani pentru creanțele persoanelor de drept privat. Dacă se fac acte de executare, se întrerupe și curge alt termen, tot de 5 ani. Dacă se suspendă, nu curge.

Demersurile de care vorbiți dvs nu prelungesc termenul de prescripție, îl întrerup.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptia datoriilor mioaranoni mioaranoni Va rog sa-mi spuneti de unde stiu daca datoria mea catre banca, ramasa neachitata din motive personale, s-a prescris? Termenul de 3 ani de prescriere poate ... (vezi toată discuția)
Mostenirea poate fi luata de banca? ionutnou ionutnou Daca ai datorii la banca facute acum 3 ani si nu ai avut cu ce sa le platesti, iar intre timp ai mostenit un bun, banca poate sa ti-l ia in contul datoriei? Se ... (vezi toată discuția)
Termen prescriere amenzi sabrina__cr sabrina__cr Cunostiinta are ameniz d e 300.000 lei ultima primita in 2010 nu are bunuri sau loc dee munca de pe urma caruia sa ii poata f retinuta o anume suma ... (vezi toată discuția)