avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... mostenirea poate fi luata de banca?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

mostenirea poate fi luata de banca?

Daca ai datorii la banca facute acum 3 ani si nu ai avut cu ce sa le platesti, iar intre timp ai mostenit un bun, banca poate sa ti-l ia in contul datoriei? Se prescriu datoriile la banci? In cat timp?
Daca detineti bunul cu titlu de proprietate,creditorul,cu scopul legitim recuperare credit /debit nerambursat ,poate desfasura demersuri inclusiv prin executarea silita
Datoriile la banci se prescriu in termen de 5 ani
As ramane profund indatorat daca imi spuneti cum ati ajuns la cifra magica de 5 ani pentru prescrierea datoriilor (la banci mai ales).
Multumesc anticipat!
:offtopic:Va sfatuiesc sa sariti peste mesajele dnei inocente, este intotdeauna pe langa subiecte dar se incapataneaza sa induca in eroare utilizatorii siteului cu mesajele sale .


Exista cauze ce intrerup sau suspenda curgerea termenului de prescriptie. daca nu s-a implinit TERMENUL DE 3 ANI de prescriptie, bunurile mostenite pot fi executate silit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire parinte, datorii banci si finante crishluscu crishluscu buna ziua am si eu o intrebare la care nu am un raspuns exact. in urma mortii tatalui meu am mostenit o casa, plus datorii la dinante si banci (mai mici decat ... (vezi toată discuția)
Amenzi cfr datorate catre bugetului local sorinmihut sorinmihut Buna ziua. As dori sa aflu ce se intampla in situatia neplatii unor amenzi CFR datorate catre bugetului local in situatia in care nu am venituri , nici alte ... (vezi toată discuția)
Intrebare imprumut neplatit Bogdan2550 Bogdan2550 Buna ziua! Am fost contactat de un operator de la o firma de recuperatori in legatura cu un imprumut la banca neachitat. Imprumutul (facut acum 5-6 ani) a fost ... (vezi toată discuția)