avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1208 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Linsaj mediatic?!
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Linsaj mediatic?!

Asist,ca multi alti de fapt,la un linsaj mediatic inpotriva acestei ministrese,Monica Iacob Ritzi...
Sunt consternat de lipsa de reactie a organelor abilitate si de incorecta mediatizare si informare a opiniei publice.
Sunt la fel indignat de modul cum presa trateaza cazuri asemanatoare si aici ma refer la unitatile de masura.
Astept cu nerabdare o interventie a legislativului,a parlamentului, a comisiilor de specialitate si nu in ultimul rind a CNA, inpotriva acestor jurnalisti care fac jocuri murdare...
Si ei sunt aceias,de ani buni de zile,care pun pe sticla televizoarelor cazuri in care sunt implicati oameni politici-e drept o anumita parte a spectrului politic-cu o anumita orientare politica-,substituindu-se astfel actului justitional.
Mi se pare prea mult,prea vadit vizibil orientarea spre o anumita categorie de politicieni, care deranjaza trusturile unde jurnalisti sunt slugi credincioase patronilor si nu in ultimul rind,crearea unor subiecte false care se sting rapid la fel cum au fost aprinse si de care nimeni nu mai este interesat decit atunci cind cineva vrea.
Prin aceste metode ,atreciez ca presa nu mai face de mult informare corecta a opiniei publice, ci supune presiunilor oameni care deranjaza intr-un fel sau altul,grupuri de interese.
Din pacate,presa, sa prostituat de mult si ma refer aici in special la cea televizata ,care nu mai face de mult ceea ce trebuie sa faca-Justa si corecta informare a opiniei publice-
Si cind te gindesti cita coruptie este in sistemul mediatic,citi jurnalisti spagari,corupti,falsi si de ce nu cea mai inportanta categorie, cea a dezinformatorilor...,platiti pe diferite state...
Reactii...?!
Cel mai recent răspuns: Costinel Burca , Contabil 23:03, 26 Septembrie 2009
Ar trebui să daţi mai puţină atenţie politicii care se face prin mass-media.Doar unii dintre ziariţti reuşesc să fie actori buni.Majoritatea îşi arată vădit intenţiile politiceale angajatorilor lor.Oricum,românii nu se lasă înşelaţi iar ei işi exprimă votul aşa cum doresc ei fără să fie influenţaţi.
Intr-o tara normala, dupa astfel de articole si probleme urmeaza demisia, retragerea din functia publica pentru a nu pata imaginea generala a "politicului". La noi nu se intampla asa, pentru ca, pe de o parte, nu exista nici un pic de respect fata de alegatori iar pe de alta parte pentru ca acestia nu sanctioneaza in nici un fel politicienii cu probleme.
Pe de alta parte, intr-o tara normala, ziaristii nu ataca astfel un om politic decat daca au motive seriose si probe la fel de serioase.
In Romania e altfel, pentru ca noi suntem altfel.
Pai ,decit sa promovam politicieni tineri,mai bine mentinem pe cei formati deja ,inbuibati si corupti pina in maduva oaselor.
Exemplele sunt concludente...
Ma intreb?!
De ce jurnalisti nu sprijina actul de justitie si sa demaste pe cei care plecati din breasla lor au ajuns politicieni...de roi doi bani, ca valoare,dar cu influenta materiala...
Aud acum ,la fel de consternat,ca si acest TOLONTAN, atenteaza la functia de secretar de stat la ministerul tineretului si sportului.:-/
Cum ramine cu deontologia profesionala?!
filipstelian a scris:

Pai ,decit sa promovam politicieni tineri,mai bine mentinem pe cei formati deja ,inbuibati si corupti pina in maduva oaselor.
Exemplele sunt concludente...

Generalizarile, de genul celor facute de d-voastra mai sus cred ca au in continut o eroare de logica pentru ca rationamentul se bazeaza pe ipoteza falsa ca prin diferentierea politicienilor in functie de experienta si pornind de la acest criteriu o anumita categorie de "politicienii tineri" are anumite proprietati "cinste" "demnitate" etc. iar o alta categorie "politicienii formati" are alte proprietati "imbuibare" "coruptie" etc. Cu alte cuvinte se pune cumva semnul egalitatii intre cinste = lipsa de experienta si experienta = coruptie, ceea ce este fals deoarece nu exista nici macar corelatie (cu atat mai putin un raport de cauzalitate) intre experienta unei persoane intr-un domeniu (afara de situatia in care e experimentat in infractiuni) si comportamentul moral.
Daca X e corupt nu importa daca e tanar sau batran, ungur sau roman, cu experienta sau fara, femeie sau barbat, etc. Si pentru identitate de ratiune aceste aspecte nu au importanta nici daca este cinstit, demn, priceput si binevoitor.
Ultima modificare: Joi, 9 Iulie 2009
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
Argumentele ,prezentate ,pot fi valabile pentru cei care traiesc intr-o tara normala...ori ca sa va citez "In Romania e alfel,pentru ca noi suntem altfel "
Nu vad eroarea de logica si falsitatea rationamentului prin care am definit politicieni...:hm:
Unde este cinstea ,corectitudinea ,logica si rationamentul ,la politician,asisderea si la jurnalist,cind judeca ,prezinta pe ecran doua cazuri de presupusa coruptie,asemanatoare, dar judecate cu unitati de masura diferite...:-/
E ,grea politica,dar banoasa...:D,poate cea mai banoasa dintre mederiile de pe pamint...Si la romanii da cele mai multe roade in perioada de criza...Poate vin din nou liberali la conducere sa faca din nou economia sa dudueeee...
Apropoooo...se pare ca sa dat verdictul in cazul ministrului de la mediu,inainte de a se intruni comisia=nevinovat,totul a fost legal.=D>

Alte discuții în legătură

Sunteti de acord cu eliminarea sporurilor magistratilor? ContSters21504 ContSters21504 Lansez aceasta discutie ca urmare a \"protestului\" magistratilor pe perioada nedeterminata.Intrebari: Cat de mult ne complica noua programul? Ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Falsul in declaratii - prin omisiune? sorincu sorincu Intrebarea mea este una strict teoretica - si imi cer scuze in avans daca e proasta. Conform CP, falsul in declaratii consta in \"declararea ... (vezi toată discuția)
Delapidare si fals iulian35 iulian35 am o problema.... am o lipsa de 18000 lei (ron), chitantele sunt taiate conform cu originalul, dar bani nu au fost predati, din diferite motive. societatea ... (vezi toată discuția)