avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1147 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Sunteti de acord cu eliminarea sporurilor ...
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Sunteti de acord cu eliminarea sporurilor magistratilor?

Lansez aceasta discutie ca urmare a "protestului" magistratilor pe perioada nedeterminata.Intrebari:
Cat de mult ne complica noua programul?
Ar trebui sa fie si magistratii solidari cu situatia economica actuala?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Stelea , Avocat 10:54, 4 August 2009
Daca dumneata crezi ca eu in calitate de consilier juridic nu am stres sau actiuni cu raspundere, cu risc, la locul de munca, te inseli amarnic.
Acelasi lucru este valabil si pentru alte profesii (executor judecatoresc, medic, invatator, muncitor etc).
Asa ca, ori toti ori niciunul.
Impartirea aceasta intre oameni si ..."restul", este un abuz.
.
:offtopic:
INOCENTIA a scris:
Daca dumneata crezi [...] te inseli amarnic.


Nu vad unde a crezut cineva ceva. Era doar o intrebare la care cred ca ati raspuns putin exagerat. Va pot intelege supararea, dar va rog sa pastram discutia amicala. Multumesc!
Eu sustin protestul magistratilor!
O tara nu se "conduce" cu ordonante de urgenta!

Magistratii sunt a treia putere in stat. Nici puterea legislativa si nici cea executiva "nu sunt solidare cu situatia economica actuala", ca sa va citez pe dvs. Cand aceste doua puteri n-o sa mai faca exces de ipocrizie, mergand spre nicaieri, am putea avea o baza de discutie.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Gabriela Pintea a scris:

Eu sustin protestul magistratilor!
O tara nu se "conduce" cu ordonante de urgenta!

Magistratii sunt a treia putere in stat. Nici puterea legislativa si nici cea executiva "nu sunt solidare cu situatia economica actuala", ca sa va citez pe dvs. Cand aceste doua puteri n-o sa mai faca exces de ipocrizie, mergand spre nicaieri, am putea avea o baza de discutie.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

:bow:
In toata lumea magistratii sunt in varful piramidei salarizarii. Intre altele acesta e si un mijloc eficient de a tine oamenii buni in sistem.
La unele instante am avut pauza de hmmmm... judecata cca. 1 luna pentru ca doamna Posta nu a mai vrut sa trimita citatiile pe motiv ca nu si-a incasat banii de la doamna Justitia. Veneau oamenii la judecata si nu intelegeau de ce nu se face nimic. Altii faceau pe agentii procedurali aducand oamenii la judecata ca sa n-avem lipsa de procedura. Comedie neagra.
Asadar nu sunt de acord cu eliminarea sporurilor magistratilor pentru ca daca avem magistrati bine platiti avem - statistic vorbind - sanse mai mari sa fie bine pregatiti. Sunt convins ca daca se elimina sporurile acesti bani nu vor merge pe citatii, sa zicem, ci in alta parte.
Daca magistratii sunt infranti in aceasta "batalie" cred ca vom pierde toti.
Stimate Doamne si stimati Domni,

Ca economist, trebuie sa nu fiu de acord cu plata de SPORURI exagerate pentru judecatori, si ca de altfel pentru
nimeni care este in grila de plata bugetara. Noi nu discutam de salarii ci de SPORURI.
Salariile pe care le primesc judecatorii sint suficient de mari ca sa nu justifice necesitatea sporurilor. As spune ca salariile sint chiar exagerat de mari comparat cu 'calitatea' dreptatii administrata de judecatori. Ca in timp, prin aplicarea unor diverse modalitati usor neortodoxe, s-a ajuns la obtinerea acestor sporuri asta e o alta problema.
A se vedea ce s-a intimplat la Autoritatea Aeronautica Civila cind din aproape in aproape, din spor in spor, din aprobare speciala in derogare de la lege, unele pe motive de-a dreptul hazlii si hilare (radiatii cosmice, radiatii ale ecranului computerului ???), s-a ajuns la o situatie absurda. La sesizarea presei (care apropo, este a 4-a putere in stat si care sufera reduceri substantiale de SALARII in acest moment fiind incadrati in sfera particulara nu in cea bugetara) aceasta situatie se pare ca s-a adus la normal.
Si nu cred ca argumentul cu mentinerea in sistem a cadrelor bine pregatite sta in vre-un fel in picioare. Oricum nu in Romania, tara tuturor posibilitatilor (a se vedea articolele din presa cum criminali dovediti sint 'spalati' de judecatori cam peste tot in tara. Zilnic...se afirma competenta judecatorilor. Nu generalizez, dar daca in fiecare zi apar in presa 'spalaturi de crinimali' atunci unde este profesionalismul care sa merite salarizarea exagerata ca de sporuri nici macar nu ar trebui sa vorbim... ??).
In strainatate judecatorii primesc SALARIU mare deoarece sint pregatiti si sint cinstiti si obiectivi. Nu primesc sporuri.
Salariul este una, sporurile sint alta. Pentru munca in subteran, inteleg sa se aplice sporuri. Pentru munca unui judecator (care oricum este in proportie de 85 la suta este facuta de catre grefier) pentru ce sa se acorde sporuri disproportionate ?
Spor de stress ??? Spor de radiatii cosmice ??? Hilar.
Spor de periclitate ??? Daca judecatorii (si politia si procurorii) si-ar face datoria si i-ar trimite pe periculosi in puscarie, necesitatea acestui spor ar dispare. Dar tot ei ii spala...de frica ?? atunci pentru ce sa ma ia spor daca de frica ii spala ?? Nu e nici o logica in asta.
Daca ar fi o justitie in tara asta, atunci judecatorii ar trebui platiti, sau macar sporurile, sa fie platitei cu bonuri de participatie la Fondul Libertatea...bonuri care judecatorii le-au acordat cu 'generozitate' aproape tuturor proprietarilor caselor nationalizate. Tot ei, judecatorii (incepind cu cei de la Curtea Constitutionala si pina la ultimul care a acceptat acest lucru) au pricinuit suferinte morale si pierderi materiale imense proprietarilor de drept (dar ei nu stiu ce este aia proprietate decit atunci cind e vorba de proprietatea lor la fel ca si minunatii politicieni ai tarii noastre) atunci cind i-au trimis pe proprietari la Fondul Proprietatea. Au fost si sint aserviti politic, si pentru asta au obtinut sporuri (quid pro quo). Si atunci sa vedeti cum Fondul Libertatea si-ar face imediat datoria...
Si ce facem cu cadrele didactice pentru care exista deja lege promulgata de acordare a 50 la suta crestere salariala. Nu sporuri. Crestere salariala. Cind s-a ajuns in fata judecatorilor cu aceasta problema, ce au facut ei, scumpii de ei, judectorii ?? S-au aservit politic (inca o data) si au negat Legea. Acum se taie si unele sporuri pentru cadrele didactice, asta ca sa compenseze neaplicarea legii cresterii salariale...de ce aceste cazuri nu sint judecate in regim de urgenta ?? Ca sint la fel de ilegale ca si taierea sporurilor judecatorilor ??
Nu cred este corect ca cineva sa abuzeze de pozitia pe care o are in folos propriu. Si mai ales judecatorii. Sint procese care treneaza de ani si ani de zile, dar cele legate de sporurile judecatorilor s-au rezolvat in procedura de urgenta...unde era urgenta ??? Cu cit treneaza mai mult un proces, cu atit mai multi bani intra in buzunarele avocatilor...banii contribuabililor...care sint inselati de 2 ori...
Daca judecatorii din Romania ar fi asa de buni si ar merita salarii si sporuri astronomice, atunci de ce curg de la Bruxelles cascade, avalanse de bile una mai neagra ca alta pe linie de justitie ???
Daca judecatorii din Romania ar fi asa de buni si ar merita salarii si sporuri astronomice, atunci de ce mii si mii de oameni au trebuit sa ajuga la CEDO sa li se faca dreptate ??? Inclusiv judecatrori acuzati de coruptie...
Daca judecartorii din Romania ar fi asa de buni si ar merita salarii si sporuri astronomice, de ca strazile sint pline de benzi organizate care fac tot ce vor de la traficul de droguri de inalt risc, la prostitutie, sechestrare de persoane, trafic de influenta si tot fel de fel de actiun de tipi mafiot ??? De ce cind Don-ii sint in fata judecatorului, sint spalati in ciuda dovezilor evidengte ??
Judecatorii ar trebui sa aiba o coloana vertebrala, o atitudine deontologica, sa aplice legea in primul rind, si abia dupa aia sa ceara. Dar sa obtiii si sa te faci ca muncesti, asta e inselatorie. Fata de tot poporul. Se aplica si politiei, si procurorilor si politicienilor.
Ce nu inteleg judecatorii, asa cum de altfel nu intelege nimeni din intreg sistemul juridic, este ca ei sint platiti din taxele si impozitele platite de oamenii de rind, de contribuabili. Si in schimb ei il trateaza pe omul de rind care are nefericirea sa se intilneasca cu sistemul, ca pe o cirpa. Ca pe o otreapa. Cine plateste (nu taxe si impozite, plati directe), cistiga. Daca tot sint corupti pina in maduva oaselor, atunci de ce sa mai ia si sporuri ?? 'Sporurile' si le iau ei singuri. Nu toti, asta e adevarat, dar nu putini.
Si ce nu inteleg judecatorii este si altceva. Provcesul de justitie nu trebuie sa fie numai cinstit si corect. Trebuie sa fie si transparent in asa fel incit sa se vada cu ochiul liber ca actul de justitie se indeplineste.
Si mai este inca un argument. Daca sint asa de buni si sint nemultumiti de salarizarea din sistem, de ce nu se apuca de avocatura, unde salarizarea este dupa munca si calitatea muncii ? Si raspunsul vine de la sine...avocatii nu au grefier, ei trebuie sa munceasca pentru bani. Sa-si faca un nume, sa arate ca intr-adevar sint buni, si dupa aia pot cere orice onorariu vor (sau pot sa obtina de la clienti).
Inainte de orice, curatati sistemul, tot sistemul juridic sa-si faca datoria cu obiectivitate si tragere de inima, si abia dupa aia cereti marea cu sarea. Si aceasta situatie nu este de ieri sau de saptamina trecuta. Se perpetueaza de aproape 20 de ani. Tot cerem, tot luam, dar de muncit, de facut datoria, asta ne mai gindim, poate vara viitoare ca acum sintem ocupati sa ne numaram banii...
Si draga u.b.i.k., in mod foarte convenient ai uitat de un mic amanunt. In vest (acolo unde umbla ciinii cu covrigi in coada) in tot sistemul pe toate palierele exista, in afara drepturilor, si obligatii si responsabilitati atit pe linie profesionala cit si pe linie materiala atunci cind se incalca legea sau se comite un abuz. Tot presa in Anglia a descoperit si a pus in domeniul public manoperele deputatilor, si s-a ales praful de citeva zeci din ei...Presa din Romania latra de ani de zile si ursului nici macar nu-i pasa...el vrea sporuri...pute de nespalare si nesimtire, dar sporuri vrea...
Magistratii au fost deja infrinti. S-au infrint singuri. Sint aserviti politic, sint corupti, sint aratati cu degetul de la Bruxelles si de la CEDO.
Cind in Romania oamenii vor incepe sa spuna ca se face cu adevarat dreptate la Politie, la procuratura si in salile de judecata si isi vor recapata increderea in justitia din Romania, cind romanii nu vor mai trebui sa se duca aiurea in lume ca sa-si caute dreptatea, cind sistemul juridic in totalitatea lui nu va mai fi aratati cu degetul de la Bruxelles, cind in tara va fi ordine si criminalii vor fi in puscarie, nu liberi sa se duca la Nisa si la Paris in concedii, cind nu vor mai fi sute si mii de criminali spalati si eliberati de procurori si de judecatori pe motive hilare, false si neadevarate, criminali care acum sint in lumea larga si se bucura in liniste de fructele crimelor lor, atunci judecatorii si restul sistemului judiciar din Romania sa ridice capul si sa ceara. Pina atunci nu ar merita nici macar sa le fie platit salariul de baza din banii contribuabilului. Ca sint o rusine pentru tara asta. Si nu este vorba de o situatie temporara in care statul nu are bani. Asta ar trebui sa fie situatia in general.
Asa este in sectorul privat. Muncesti, produci, faci profit, te bucuri de el. Dar intii muncesti pe spetite. Or ei, dragutii de ei, uita ca munca vine inainte de fructul muncii. Ei vor doar fructul, munca e pentru grefieri...
Va rog sa ma sfisiati, dar inainte de a raspunde (visceral), considerati argumentele.
mpetrusi

Ultima modificare: Duminică, 12 Iulie 2009
mpetrus, utilizator

Alte discuții în legătură

Magistratii iubaretul iubaretul ma tot uit si citesc de cateva zile formul asta dedicat magistratilor si am observat toate trairile prin care treceti invatat , admitere , rezultate, ... (vezi toată discuția)
Greva magistratilor Diana Persa Diana Persa Ce parere aveti despre protestul magistratilor, care ia de fapt forma unei greve? De exemplu, azi s-au amanat toate cauzele la instantele din Timisoara. Cum ... (vezi toată discuția)
Coruptia si curtile cu jurati. ar fi o solutie pentru eradicarea coruptiei in romania? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Coruptia si curtiile cu jurati. Ar fi o solutie pentru eradicarea coruptiei in Romania? Aceasta este intrebarea... Ce parare aveti? (vezi toată discuția)