avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Schimb de proprietate dupa succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Schimb de proprietate dupa succesiune

Buna ziua,

De curind am facut succesiune dupa decesulamei mele. Practic 2 proprietati au fost impartite intre tatal meu, fratele meu si mine.
Imi puteti spune daca pot face un schimb de proprietate la notariat cu fratele meu, astfel incit el sa ramina cu tatal in una din proprietati iar in cealalta doar eu cu tatal meu?

Multumesc,
Mihai
Cel mai recent răspuns: Claudia-Marya Costea , Consilier juridic 14:59, 22 Iulie 2015
Conform mentiunilor D-vstra se poate incheia in forma autentica la un Notar, sub forma legala a unui contract de schimb(Art. 1763).

C.Claudia Marya

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Majorare impozit contract de partaj voluntar monique_all monique_all Buna ziua, Am dobandit un apartament conform certificatului de mostenitor impreuna cu fratii mei. La data respectiva nu s-a putut ajunge la un acord comun ... (vezi toată discuția)
Mostenire melania-mia melania-mia buna ziua,am o intrebare,de o saptamana a murit tatal meu,in cat timp se poate face desbaterea mosteniri noi suntem 2 frati si mai e mama,iar fratele meu a re ... (vezi toată discuția)
Implicatiile uzufructului viager dariad dariad Eu si fratele meu avem certificat de mostenitor cu partaj succesoral. Conform acestuia, el detine un apartament mostenit, pentru care eu am drept de uzufruct ... (vezi toată discuția)