avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1134 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... majorare impozit contract de partaj voluntar
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

majorare impozit contract de partaj voluntar

Buna ziua, Am dobandit un apartament conform certificatului de mostenitor impreuna cu fratii mei. La data respectiva nu s-a putut ajunge la un acord comun pentru a putea imparti bunurile mostenite. In anul 2010, am incheiat la notar un contract de partaj voluntar prin care am devenit singurul proprietar.
Deoarece acest apartament a fost dobandit prin succesiune consider ca nu trebuie aplicata majorarea impozitul pe cladire de 65% conform OUG 59/2010. Am dreptate?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: monique_all , utilizator 21:55, 5 Martie 2011
Potrivit art. 252, alin. 2 in forma sa data prin OUG 59/2010 prevede ca "nu intra sub incidenta alin. (1) persoanele fizice care detin in proprietate cladiri dobandite prin succesiune legala".
In ce priveste apartamentul dobandit de d-voastra, acesta a intrat in patrimoniul dumneavoastra doar partial prin mostenire legala, in cota prevazuta in certificatul de mostenitor, restul a intrat prin achizitionarea cotelor de mostenire de la fratii dumneavoastra, in schimbul unor sulte probabil.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Martie 2011
Mihaela Nevoie, Avocat
Si daca a intervenit un nou act notarial "contract de partaj voluntar" prin care am dobandit cealalta parte din imobil, nu mai poate fi considerata succesiune legala?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit cladire atribuita prin partaj voluntar Lentian Lentian ART. 252 Majorarea impozitului datorat de persoanele fizice ce deţin mai multe clădiri (1) Persoanele fizice care au în proprietate două sau mai multe ... (vezi toată discuția)
Referitor la stabilirea impozitului pe mai multe cladiri Diegutza Diegutza Buna ziua,va cer sfatul referitor la legea 59 din 2010. Adresa mea de domiciliu este intr-un apartament unde am cota parte de proprietate de 68 % din care 17% ... (vezi toată discuția)
Impozitul pe cladire mirela_blue mirela_blue buna ziua, am si eu o nelamurire privind impozitul pe cladiri. tatal meu a decedat in 2011.anul acesta am deschis succesiunea si in urma acesteia eu si ... (vezi toată discuția)