Buna ziua, Am dobandit un apartament conform certificatului de mostenitor impreuna cu fratii mei. La data respectiva nu s-a putut ajunge la un acord comun pentru a putea imparti bunurile mostenite. In anul 2010, am incheiat la notar un contract de partaj voluntar prin care am devenit singurul proprietar.
Deoarece acest apartament a fost dobandit prin succesiune consider ca nu trebuie aplicata majorarea impozitul pe cladire de 65% conform OUG 59/2010. Am dreptate?
Multumesc
Potrivit art. 252, alin. 2 in forma sa data prin OUG 59/2010 prevede ca "nu intra sub incidenta alin. (1) persoanele fizice care detin in proprietate cladiri dobandite prin succesiune legala".
In ce priveste apartamentul dobandit de d-voastra, acesta a intrat in patrimoniul dumneavoastra doar partial prin mostenire legala, in cota prevazuta in certificatul de mostenitor, restul a intrat prin achizitionarea cotelor de mostenire de la fratii dumneavoastra, in schimbul unor sulte probabil.
Si daca a intervenit un nou act notarial "contract de partaj voluntar" prin care am dobandit cealalta parte din imobil, nu mai poate fi considerata succesiune legala?