avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Deschidere succesiune si Anexa 24
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Deschidere succesiune si Anexa 24

Buna ziua,

Mama mea a deschis acum un an succesiunea la 8 ani dupa moartea matusii. Cu aceasta ocazie a aflat ca matusa mea a fost casatorita, desi mama stia ca a trait cu un barbat doar in concubinaj. Din cele aflate se pare ca matusa si-a pastrat numele de fata, barbatul cu care s-a casatorit luand numele matusii si nu invers. A facut cerere catre evidenta pupulatiei pt. aflarea domiciliului cumnatului si ulterior am mers sa vorbim cu el sa vina la notar pt dezbaterea succesiunii. A refuzat sa vina argumentand ca nu se poate deplasa, desi i-am spus ca venim sa il luam de acasa cu masina. Intre timp mama a retras dosarul de la notar si acum se zbate pentru obtinerea anexei 24 de la primarie. Imi puteti spune va rog la ce departamet al primariei se elibereaza acest document, ce acte trebuie sa prezinte solicitantul si ce alte informatii ii sunt necesare pt obtinerea acestui document?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: DanAlyna , utilizator 18:12, 22 Iulie 2015
anexa 24 are caracter pur orientativ

exemplificativ, daca un descendnt e prevazut in anexa 24 nu inseamna ca a si facut cerere pe legea 18, sa zicem..si astfel i se reconstituie drepturi sau e mostenitor "de drept"

dezbateti succesiunea in instanta cu mentiunea de a avea un capat de cerere distinct in ceea ce priveste imprejurarea ca X cumnatul este strain de mostenire prin neacceptarea in termenul legal
Va multumesc foarte mult pentru raspuns. Ceea ce imi spuneti dvs. este ca Anexa 24 nu ii este utila in acest caz si ca trebuie sa mearga direct in instanta?
Va multumesc anticipat si va rog sa detaliati putin sfatul dvs. deoarece din pacate nu sunt foarte familiarizata cu termenii juridici.
din ceea ce ati expus, eu, prin raspunsul meu, v-am bagat in traista cota cumnatului.

gratis! imi pare rau ca nu intelegeti..
#-o :( Va multumesc oricum, voi cauta informatii si voi lua act de sfatul dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire sot/ cumnata DanAlyna DanAlyna Buna ziua, Mama mea a deschis acum cateva saptamani succesiunea la 8 ani dupa moartea matusii. Cu aceasta ocazie a aflat ca matusa mea a fost casatorita, ... (vezi toată discuția)
Cui i se elibereaza anexa 24 tabangina tabangina buna ziua,eu am foat casatorita,am 2 minori cu fostul sot de care am divortat inainte de decesul lui,cu totii am locuit in casa construita de noi dar in curtea ... (vezi toată discuția)
Succesiune loredanalory66 loredanalory66 buna ziua.as dori un sfat in urmatoarea situatie daca se poate.suntem 6 frati proveniti in urma a 2 casatorii.primii 4 copii sunt facuti cu primul sot al mamei ... (vezi toată discuția)