avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1142 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Cum pot obtine Dispunerea intoarcerii executarii
Discuție deschisă în Executare silită

Cum pot obtine Dispunerea intoarcerii executarii

Buna ziua tuturor. Va rog mult sa ma ajutati . Am consultat mai multi avocati, si executori, am depus plingere la departamentul executorilor, o cerere in judecata dar nu am nici un rezultat.

Prima instanta in mai 2012 aplica sechestru pe anumite bunuri mobile cu transmiterea spre pastrare catre reclamant. Ulterior sint ridicate de la mine si duse pe o alta adresa, conform procesului verbal de sechestru din iulie 2012. Curtea de Apel in septembrie 2012, caseaza incheierea primei instante privind aplicarea masurii de asigurarea actiunii in partea referitoare la transmiterea spre pastrare catre reclamant.
Ulterior executorul refuza sa-mi intoarca bunurile motivind ca nu a fost dispusa intoarcerea executarii. Am depus o cerere in judecata cerind sa fie dispusa intoarcerea executarii. Ei mi-au refuzat sugerindu-mi sa depun o cerere prin ordonanta. Cei de la departamentul executorilor dau si ei din umeri . Am consultat citiva avocat si citva executori ,nimeni nu poate sa imi spune ceva concret. Cineva spune ca nu pot scri o cerere prin ordonanta atita timp cit dosarul este in proces. Deci din 2012 pina in prezent eu nu am reusit sa-mi intorc bunurile avind decizia in favoarea mea de la Curtea de Apel . Va rog mult ma poate ajuta cu un stat cineva in situatia asta? Cum sa procedez? E absurd sa ai o decizie de acest fel si sa nu poata fi executata.:(
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 14:46, 23 Iulie 2015
Intoarcerea executarii este reglementata de art 723-726 NCPC.Art.723(1)NCPC"In toate cazurile in care se desfiinteaza titlul executoriu sau insasi executarea silita,cel interesat are dreptul la intoarcerea executarii,prin restabilirea situatiei anterioare.Cheltuielile de executare pentru actele efectuate raman in sarcina creditorului."Atentie la termenul de prescriptie de 3 ani!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita- blocare conturi stf_stf stf_stf buna ziua am fost executat silit si mi-au fost blocat contul bancar .Am depus contestatie la executare si am urmatoarea intrebare: daca platesc suma din ... (vezi toată discuția)
Recuperare creante de la salariati andreya1202 andreya1202 buna ziua, o sa spun foarte pe scurt speta, in ideea de a ma sfatui ce sa fac in continuare. Niste salariati au dat sociatatea unde lucreaza in executare ... (vezi toată discuția)
Poprire judecatoreasca Alexandrac86 Alexandrac86 Am avut o poprire pe cont de 600 de lei. Am dat in judecata biroul respectiv am castigat procesul. Pana sa se finalizeze procesul acest birou executoriu mi-a ... (vezi toată discuția)