avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... recuperare creante de la salariati
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

recuperare creante de la salariati

buna ziua,

o sa spun foarte pe scurt speta, in ideea de a ma sfatui ce sa fac in continuare. Niste salariati au dat sociatatea unde lucreaza in executare pentru niste drepturi castigate legal in instanta. Problema e ca la data executarii deja erau virate 2 transe din aceste drepturi, netinand cont de acest aspect executorul a stabilit ca si cheltuieli de executare suma initiala castigata in instanta. Adica sa mai luat inca odata suma, desi sa platit partial.

sa facut contestatie la executare, am castigat prin anularea in intregime a executarii silite. Salariatii au depus apel si a fost respins ca nefondat. De aici, care este urmatorul pas in recuperarea sumelor?

Se poate face intoarcerea la executare silita? Cum anume? Multumesc.

Cel mai recent răspuns: andreya1202 , utilizator 21:55, 26 August 2015
Cerere de intoarcere a executarii silite. Expuneti pe scurt starea de fapt, temeiul de drept e art.722-724 NCPC.
Intoarcerea executarii silite este reglementata de preved.art.723-725NCPC.
Art.723.Dreptul la intoarcerea executarii.NCPC(1)"In toate cazurile in care se desfiinteaza titlul executoriu sau insasi executarea silita ,cel interesat are dreptul la intoarcerea executarii ,prin restabilirea situatiei anterioare acsteia.Cheltuielile de executare pentru actele efectuate raman in sarcina creditorului."
Multumesc mult.
Aveti idee, se depune si taxa aferenta cererii de intoarcere executare silita?

Practic se recupereaza sumele care au fost poprite, nu? Onorariul respectiv cheltuielile de executare prevazute.
Cererile de intoarcere a executarii silite se taxeaza, in toate cazurile, cu 50 lei, daca valoarea cererii nu depaseste 5.000 lei, si cu 300 lei, pentru cererile a caror valoare depaseste 5.000 lei.
cheltuielile de executare effectuate raman in sarcina creditorului, conform art 723, aceasta calitate - de creditor - se refera la ce stadiu? a procedurii de executare silita, sau de intoarcere a executarii?
ca sa fiu mai explicita, salariatul (calitate creditor ), care a apelat la executor pentru poprirea conturilor societatii, sau situatia in care societatea (devine ulterior creditor) prin procedura intoarcerii executarii. Cine suporta aceste cheltuieli?

societatea practic trebuie sa recupereze sumele poprire, atat debitul cat si onorariul + chelt de executare, sa fie pusa in situatia anterioara executarii.

multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire judecatoreasca Alexandrac86 Alexandrac86 Am avut o poprire pe cont de 600 de lei. Am dat in judecata biroul respectiv am castigat procesul. Pana sa se finalizeze procesul acest birou executoriu mi-a ... (vezi toată discuția)
Executare silita- blocare conturi stf_stf stf_stf buna ziua am fost executat silit si mi-au fost blocat contul bancar .Am depus contestatie la executare si am urmatoarea intrebare: daca platesc suma din ... (vezi toată discuția)
Buna ziua.instanta a anulat executarea silită considerand-o ... Drujescu Drujescu Buna ziua.Instanta a ANULAT executarea silită considerand-o abuzivă.De la cine recuperez onorariul executorului,de la el sau de la banca care la angajat sa ... (vezi toată discuția)