avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 999 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Constructie inceputa de vecin
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Constructie inceputa de vecin

Buna ziua!
Ma confrunt cu urmatoarea speta: Vecinul vrea sa-mi strice o parte din acoperis ca sa isi faca lui o bucatarie. Cui sa ma adresez mai intai? Primariei? Politiei? Inspectoratului de stat in constructii?
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 16:45, 23 Iulie 2015
Inspectoratului de stat in constructii.
Intai unui avocat, apoi adresa primarie, ISC, politie, notificare vecin.
Vecinul în ce calitate are drepturi să efectueze lucrări la acoperișul d-voastră?
Nu ați explicat situația juridică existentă-
- vecinul este proprietar în aceeași clădire cu d-voastră, deci aveți un acoperiș comun, acest lucru înseamnă că niciunul dintre d-voastră nu poate modifica părțile comune ale casei
-vecinul are casa alăturată și vrea să umble la acoperișul d-voastră-lucru care este in non sens.
V-ați exprimat- vecinul vrea să-mi strice o parte din acoperiș- prin urmare acoperișul vă aparține doar d-voastră . Arătați clar situația pentru a primi un răspuns clar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructie bloc langa casa mea M-Bogdan-A M-Bogdan-A Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema. noul proprietar de langa mine s-a apcat de demolat casa veche si in locul ei va construi un bloc. ... (vezi toată discuția)
Moara de uruit langa o locuinta? ramonastefania ramonastefania Buna ziua! Am urmatoarea problema: un vecin si-a construit o moara de uruit la aproximativ 2 m de o constructie a mea. este legal? Mentionez ca in planul ... (vezi toată discuția)
Intrare in legalitate acoperiș minion minion Buna ziua, am reclamat la inspectoratul in constructii pe vecinul de de la partier( eu locuind la et. 1) intrucat acesta a efectuat o modificare la acoperisul ... (vezi toată discuția)