avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1013 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incetare contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incetare contract de munca

buna ziua!
Am o situatie la serviciu si va rog sa mi spuneti cum e corect pt a ma verifica daca am procedat corect: o persoana s a angajat pe un proiect pe perioada determinata 01.10.2012-31.12.2014. La data de 03.11.2014 pana la 14.07.2015 se suspenda contractul individual de munca pentru concediu crestere copil. Eu am incetat suspendarea si contractul de munca la data de 31.12.2014. Persoana in cauza a venit la data de 14.07.2015 si solicita somaj si cei de la itm spun ca trebuia sa incetez contractul la zi, dar revisalul nu mi ia incetarea la zi ci la data expirarii contractului, pentru ca nu se produc modificari asupra contractului suspendat, dar incetarea prevaleaza suspendarii pt ca e de drept.Intrebarile mele sunt :la ce data trebuia incetat contractul de munca? beneficiaza de somaj?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:11, 23 Iulie 2015
La data de 31.12.2014 trebuia incetat c.i.m.

Beneficiaza de somaj daca indeplineste conditiile prevazute de lege, si anume:
- minim 12 luni de stagiu de cotizare in ultimele 24 de luni premergatoare datei depunerii actelor la somaj
- incetarea c.i.m sa se faca din motive neimputabile salariatului. Incetarea de drept a c.i.m. la data expirarii duratei pentru care a fost incheiat intra in aceasta situatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj flori35 flori35 am un slariat cu contract de munca pe perioada determinata din data 01.10.2011 pana 01.10.2012. beneficiaza de indemnizatie de somaj daca este disponibilizat ... (vezi toată discuția)
Somaj pentru angajat cu contract de munca pe perioada determinata prest prest Buna ziua. Un angajat care a avut contract de munca pe o perioada determinata de 1an,poate beneficia de somaj? Multumesc. (vezi toată discuția)
Somaj Rocsanaa1 Rocsanaa1 Buna seara! Ma aflu in cic iar pe 10.12.2017 se termina cei 2 ani de concediu!contractul de munca a expirat in iulie ,as vrea sa stiu daca pot beneficia de ... (vezi toată discuția)