avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 982 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Contabil firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Contabil firma

Buna ziua,

Am o firma nou infiintata si sunt in faza de cautarea unui contabil. Intrebarea este: ce conditii trebuie sa indeplineasca un contabil pentru a se putea ocupa de contabilitatea unei firme? Ce autorizatii / diplome trebuie sa-i cer? Am inteles ca semestrial trebuie ca un expert contabil sa intocmeasca ceva... Puteti sa ma lamuriti ?

Va multumesc,
Raluca
Cel mai recent răspuns: GCC , utilizator 15:53, 9 Iulie 2009
Art. 10 din Legea contabilitatii nr. 82/ 1991 republicata in Monitorul oficial Partea I nr.454/ 18.06.2008, prevede:
Alin (2) Contabilitatea se organizeaza si se conduce, de regula, in compartimente distincte, conduse de catre directorul economic, contabilul sef sau alta persoana imputernicita sa indeplineasca aceasta functie. Aceste persoane trebuie sa aiba studii economice superioare.
Alin(3) Contabilitatea poate fi organizata si condusa pe baza de contracte de prestari servicii in domeniul contabilitatii, incheiate cu persoane fizice sau juridice, autorizate potrivit legii, membre ale Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania.
Pentru ca un expert contabil sa aiba drept de a profesa, trebuie sa aiba carnetul de expert cu viza CECCAR pe anul in curs. E suficient sa vezi carnetul.
La semestru se intocmesc raportarile contabile semestriale, iar la an situatiile financiare anuale de catre persoanele prevazute in articolul de mai sus.

[EDIT]

Oricum, eu iti urez mult succces in afaceri!
Cristina

Ultima modificare: Joi, 9 Iulie 2009
ContSters20980, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot semna bilanțul daca am studii economice superioare cu licenta? tatiana1 tatiana1 Buna ziua, am studii economice superioare cu licenta si ma angajez pe post de director economic .Pot semna bilantul si raportarile semestriale? In Legea ... (vezi toată discuția)
Diferenta contabil autorizat sau contabil salariat andrea_sb andrea_sb buna ziua as vrea sa stiu daca se poate sa tin contabilitatea unei firme daca nu am diploma de contabil sau recunoastere ceccar. am terminat Facultatea de ... (vezi toată discuția)
Certificare bilant Bogdan Frunza Bogdan Frunza buna ziua! unde gasesc temeiul legal pentru certificare bilantului de catre un membru ceccar? va multumesc frumos! (vezi toată discuția)