avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Recuperarea concediilor medicale platite din ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Recuperarea concediilor medicale platite din Contributia pentru concedii si indemnizatii

Buna ziua,

Conform OUG 158/2005, art 77 "Sumele reprezentand indemnizatii platite de catre angajatori asiguratilor, care depasesc suma contributiilor datorate de acestia in luna respectiva, se recupereaza din contributiile datorate pentru lunile urmatoare sau din bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate din creditele bugetare prevazute cu aceasta destinatie".

Am citit de curand articole care spun ca aceste sume nu se mai pot recupera din sumele datorate pentru lunile urmatoare, fiind indicata baza legala OUG 68/2014, dar nu am reusit sa gasesc un articol in aceasta ordonanta sau articolul modificat care sa spuna explicit acest lucru.

As dori sa stiu totusi baza legala si incepand cu ce data nu se mai pot recupera aceste sume decat din FNUASS.

Multumesc.

Alte discuții în legătură

Recuperare indemnizatie de cm de la fnuas Cislariu_Gica Cislariu_Gica Buna ziua. Va rog sa imi enumerati care sunt cazurile in care un angajator poate sa-si recupereze indemnizatii de concediu medical. Sunt noua in domeniul ... (vezi toată discuția)
Concediu medical editaama editaama un salariat dintr-o institutie publica care este diagnosticat cu neoplazii sau sida con indemnizatie 14 poate beneficia de concediu medical o perioada ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani de la fnuass rosca rosca Buna ziua. Firma la care lucrez are de recuperat de la FNUASS suma de 56.000 RON pentru anul 2008. Cum se pot recupera acesti bani? Cui trebuie sa ma adresez ... (vezi toată discuția)