avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 859 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Somatie de executare silita imobiliare
Discuție deschisă în Executare silită

Somatie de executare silita imobiliare

Buna ziua,
As avea si eu rugamintea sa imi explicati urmatoarea situatie:
Parintii mei au facut un credit de nevoi personale fara ipoteca, au platit 5 ani din 10, apoi dosarul a fost preluat de firma de recuperari, care a inceput executarea silita mobiliara. Am facut contestatie la execuare, in termenul legal de 15 zile, am angajat un avocat, iar in timp ce asteptam data procesului am primit acasa instintari de la BEJ ca s-a instituit poprirea pe salariu, si sechestru pe masina. In urma cu 10 zile s-a afisat data procesului, 7 august, am primit citatie prin care trebuie sa achit 1050 lei taxe de timbru, contravaloarea copiilor xerox ale executorului, si dovada consemnarii cautiunii. Nu le-am achitat momentan, pentru ca nu am avut bani, dar avocatul mi-a spus ca le pot achita pana la proces, si nu este neaparat nevoie sa achit si cautiunea, deoarece aceea nu mai suspenda decat actiunile viitoare ale executorului nu si cele facute pana in prezent. Astazi am primit de la executor, somatie de executare imobiliara a apartamentului. Va rog sa ma ajutati, sa imi spuneti ce am de facut, ca sincer nu prea mai am incredere in avocatul meu. Multumesc
ce valoare avea creditul , si in ce moneda ?
Inteleg ca,este vorba despre o noua executare silita,faceti contestatie si la aceasat executare silita conform art.712-720 NCPC.Daca nu aveti incredere in avocat schimbati-l.
Faceți contestație dacă aveți motive temeinice. Nu aruncați iurea cu banii, pe taxe și avocați.

Ce credeți că puteți contesta? Ce anume vi se pare nelegal din acea executare?

Dacă nu plătiți taxa, contestația va fi anulată.
Nu trebuie plătită pănă la primul termen, ci până la termenul pus în vedere de Instanță, prin adresă.
Valoarea creditului a fost de 33000 lei, s-au achitat 5-6 ani o rata de aprox 650 lei, iar pe hartiile de la executor a aparut suma de plata de 48000 lei si 6000 lei cheltuieli de executare.
Teoretic nu a venit o noua executare silita, ci pe baza aceleiasi sentinte de incredintare a executarii silite, dupa ce s-au pus popriri pe salariu si sechestru pe masina, acum a venit intiintare ca s-a declansat urmarirea silita imobiliara.
Avocatul, l-as schimba, dar a fost platit, si momentan din pacate nu dispun de bani pentru un alt avocat.
Nu am primit o adresa, ci o citatie, ca sunt chemat in instanta in data de 7 august, si ca am obligatia de a depune dovada achitarii, fara a fi mentionata vreo data pana la care trebuie achitata taxa, respectiv cautiunea

Alte discuții în legătură

Contestație executare silită pentru un credit luat în 2015 de la un ifn, cedat în 2017 unei firme de recuperare. ce șanse am? liviubonta liviubonta Buna ziua. Am luat un credit de la un ifn in 17.08.2015 scadent la 30 de zile, in 16.09.2015. Nu am platit nici o rata sau creditul. In 10.08.2017 creditul a ... (vezi toată discuția)
Donatie in cazul executarii silite cipri555 cipri555 Buna ziua, Parintii mei au contractat un credit de nevoi personale fara garantii ipotecare in 2007, pe o perioada de 10 ani.In urma cu un an au inceput ... (vezi toată discuția)
Contestatie poprire salariu si conturi adriancerbu adriancerbu Buna seara, In 2008 am luat un credit de nevoi personale de la o banca,timp de un an mi-am platit ratele. In 2009 am ramas fara loc de munca,nemaiputand sa ... (vezi toată discuția)