avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Donatie in cazul executarii silite
Discuție deschisă în Executare silită

Donatie in cazul executarii silite

Buna ziua,
Parintii mei au contractat un credit de nevoi personale fara garantii ipotecare in 2007, pe o perioada de 10 ani.In urma cu un an au inceput problemele financiare si nu au mai putut plati ratele.Creanta a fost preluata de firma de recuperari Kruk, si in urma cu cateva zile s-au trezit cu titlu de executare silita a bunurilor mobile.
In momentul de fata imi poate dona apartamentul pentru a nu se ajunge la executarea silita a acestuia? Mentionez ca exista si un autoturism pe numele lor, care poate fi executat, dar din pacate nu cred ca va acoperi suma datorata.Apartamentul este propietatea mamei mele pe numele ei de fata, iar ea este doar co-platitor la contractul de imprumut.
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: cipri555 , utilizator 16:27, 24 Martie 2015
Bunul poate fi donat, dar donația poate fi declarată inopozabilă creditorului, fiind în mod evident făcută pentru fraudarea intereselor acestuia.
Chiar daca inca nu a inceput procedura de executare, si ea este pentru bunuri mobile, nicidecum imobile.
Ce se mai poate face in cazul de fata?
Ați putea să plătiți, ar fi cea mai corectă soluție. Altfel, dacă banca are o creanță mai mare de 10.000 lei, se poate executa silit imobilul și se va vinde pe un preț de minim 30 % din valoarea lui.
Si eu as vrea acelasi lucru, dar cand ti se cere o suma de 51700 lei sa ii platesti intr-o zi, si mai ales cand valoarea creditului a fost de 33000 lei, si s-au platit 7 ani din 10 o rata de 700 lei, nu stiu cum te multumesti cu ideea.
În acest caz, investiți câteva sute de lei și solicitați opinia unui avocat. Poate există șanse să diminuați considerabil suma, pe clauze abuzive de exemplu.

Alte discuții în legătură

Poprire pe pensie gheorghe67 gheorghe67 am o poprire pe pensie pentru un credit ,mi a venit de la executor sa ma duc sa dau o declaratie cu bunurile mobile si imobile pe care le am .apartamentul este ... (vezi toată discuția)
Executare silită alex2411 alex2411 Am primit o scrisoare de executare silită de la un birou de avocatură. Totul a început cu un credit de 33.000 de lei la BCR. Ratele nu s-au mai putut plăti ... (vezi toată discuția)
Reductiune liberalitate excesiva pentru act v-c revocat paulian? catinf catinf Buna ziua. In timpul vietii, mama mea a instrainat imobilul sau prin act v-c cu clauza intretinere mie si sotiei mele (de fapt 2 imobile, o suprafata teren ... (vezi toată discuția)