Buna ziua,
Ma numesc Dinu Alexei, sunt pensionar militar din anul 2002 cu o vechime de 35 de ani de munca, am 62 de ani si tot din anul 2002 sunt angajat, cu contract de munca pe durata nedeterminata, la o firma cu capital privat.
Doresc sa stiu la ce varsta pot solicita recalcularea pensiei, daca in afara celor 35 de ani lucrati ca militar mai trebuie sa am un numar minim de ani lucrati in viata civila si carei Case de Pensii sa ma adresez.
Cu multumiri,
Dinu ALEXEI
1. In primul rand, nu trebuie sa cotizati un anumit numar de ani in sistemul public pentru a vi se adauga stagiul realizat si a vi se recalcula pensia, conform art. 194 coroborat cu art. 95 din Legea nr. 19/2000.
2. Cererea se adreseaza Casei teritoriale de Pensii in a carei raza teritoriala va desfasurati activitatea.
3. Varsta la care puteti solicita adaugarea stagiului realizat in sistemul public depinde de data nasterii, data pe care nu ati precizat-o. In functie de luna si anul nasterii, legea acopera o perioada de aproximativ doi ani, incepand cu 2010.
4. Daca vreti sa cititi mai multe, cautati in "cuvinte cheie" tag-urile "pensie de serviciu" si "pensie militara".
Consilier juridic,
Gabriela Pintea
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Pensie
ContSters105630
sunt nascut in anul 1954.09.16
- am lucrat in M.Ap.N din 1975 pana in 2002, cand am plecat cu ordonanta
- am pensie militara din 2002
- lucrez cu ,CIM din ... (vezi toată discuția)
Pensionare
dana canaziru
o persoana a lucrat in politie si s-a pensionat la 55 ani, apoi a lucrat la o soc de asigurari inca 10 ani. de la asigurari i s-a incetat contractul pt limita ... (vezi toată discuția)