De la ora 11:00, pelive.avocatnet.ro,are loc evenimentul: Reges-Online: Care sunt noutățile și cum abordăm tranziția la noul registru de evidență a salariaților
Sunt administrator la doua srl-uri,respectiv , la sc x sunt asociat unic,iar la sc y sunt asociat cu 95% din actiuni (ma refer la partile sociale in valoare de 200 lei care sunt si capitalul social al sc-ului). La sc x sunt intr-o executare silita. intrebare : poate executorul pune sechestru pe actiunile (partile sociale) detinute la sc y? in ce masura se poate atrage raspunderea sc y tinand cont ca sunt administrator la ambele sociatati? iar sc y nu a garantat cu nimic sc x. multumesc!
Aveți părți sociale și nu acțiuni.
Părțile sociale pot fi executate dacă personal sunteți debitor, dacă ați garantat personal cu fidejusiune sau aval.
Atragerea răspunderii altei societăți nu se poate face doar pentru motiv de relație de grup cu o societate rău platnică.
sunt avalist, insa ce am mai citit pe aici am inteles tocmai invers,si anume ca actiunile pot fi executate si nu partile sociale. insa sa admitem si asta(vanzarea p.s.) creditorul poate intra diret in posesia lor(a p.s.)? si ce face intra intr-o sc care el nu are cu nimic deaface? eu acolo sunt asociat cu cineva, pai asta il primeste , va fi el deacod sa faca afaceri cu persoana x?
Din păcate pentru dvs și cei care cred că dacă își mută afacerile pe alte societăți scapă de datorii, legea s-a cam schimbat radical în acest sens. Ceea ce ați citit nu mai este valabil.
Multumesc frumos stimate Domn! eu as fi preferat un raspuns de specialitate,ca discutii...daca e sa intru mai concret in subiect...si soc x are de unde plati,numi ca e o problema temporara,la care cu un creditor nu m-a inteles, i se poate intampla oricui,iar cat priveste p.s. de la sc. y ....poate sa si le insuseasca linistit..., eu ma inrebam doar de legalitate
Mă iertați vă rog, că nu v-am dat un răspuns pe placul dumneavoastră! Cât despre caracterul de specialitate al răspunsului, ar trebui să citiți proverbul cu Calul de dar! Puteți plăti o consultație, cel mai probabil vi se va spune că nu se poate. Asta nu înseamnă că este și adevărat. :thumbup: