avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... eliberare carte de munca pt cetateni straini
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

eliberare carte de munca pt cetateni straini

Buna ziua!

Numele meu este Monalisa Orendt si doresc sa specific ca actualmente sunt cetatean german ,iar in perioada comunista eram cetatean roman si eram angajat la o institutie de stat din Sighisoara.Dupa revolutie am emigrat si m-am stabilit in Germania unde m-am angajat si muncesc si in ziua de azi.Acum intervine si problema mea ,cei de aici doresc sa faca actele pentru dosarul de pensionare si mi-au solicitat sa le aduc cartea de munca pe care am avut-o in Romania pentru toata perioada in care am muncit .Din cate stiu eu institutia la care am muncit in acea vreme nu mai functioneaza de mult timp si nu stiu unde sa ma adresez si ce acte sau demersuri trebuie sa fac pentru a putea obtine cartea de munca in care sa fie mentinonata perioada muncita.
Va rog sa ma ajutati!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:40, 9 Iulie 2009
Puteti sa faceti o cerere scrisa la ITMul din zona respectiva si sa solicitati vechimea in munca?....ar mai fi o varianta?...contract de munca aveti?....v-ar fi de mare ajutor la ITM.Cei de acolo , o sa va elibereze actul aditional de unde sa ateste vechimea Dmv in munca.

Mult succes ,
Ultima modificare: Joi, 9 Iulie 2009
Daniela Vorovenci, Consultant fiscal
1. Banuiesc ca ati lucrat la o intreprindere de stat.
2. Va adresati Arhivelor Statului din judetul unde a functionat intreprinderea si care a preluat arhiva acesteia.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de munca pierduta / distrusa de catre ultimul angajator critiu71 critiu71 Buna ziua ! Am nevoie de ajutor in urmatoarea problema: -cetatean roman plecat din tara in anul 1982, cu stagiul in munca de 15 ani si cateva luni;, plecat ... (vezi toată discuția)
Emigrat 1982, carte de munca pierdut/ facut disparut de guvern Winter Winter Buna ziua, Locuiesc in SUA. Am emigrat legal in 1982. La data plecarii mi s-a refuzat eliberarea cartii de munca. In 1984 am primit o adresa la Ambasada ... (vezi toată discuția)
Societati disparute Claudia Ghioc Claudia Ghioc am pe tatal meu care doreste sa-si depuna dosarul de pensionare la limita de varsta si cum i s-a pierdut carnetul de munca trebuie sa cautam societatiile la ... (vezi toată discuția)