avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Noul Cod CAEN 2008 Exemplu de activitati pe CAEN 6202 si 6203
Discuție deschisă în Noul Cod CAEN 2008

Exemplu de activitati pe CAEN 6202 si 6203

Buna,
Desfasor activitate in domeniul de IT, ma ocup de administrarea unui Soft ERP (contabilitate, comenzi, resurse umane, mijloace fixe, etc...) , soft de Order Management, soft in domeniul Transporturilor (TIR-uri). Doresc sa trec de pe sistemul real in sistemul de norma, ma intereseaza daca ma incadrez in CAEN 6203? Ma ocup de crearea utilizatorilor in aceste sisteme, instalarea noilor versiuni publicate de catre dezvoltatorul soft-lui, instalarea pe PC-ul clientilor (Server si Client), configurarea lor si raspund si la suport tehnic in legatura cu aceste sisteme.
Multumesc,
PS: Eventual cateva exemple de activitate pentru 6202 si/sau 6203 ce pot fi desfasurate ar fi optim.
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 08:24, 4 August 2015
In opinia mea mai potrivit este 6201
[ link extern ]

620 Activitati de servicii in tehnologia informatiei:

6201 Activitati de realizare a soft-ului la comanda (software orientat client)

Aceasta clasa include activitatile de scriere (programare), modificare, testare si asistenta privind produsele software. Este asemenea inclusa scrierea de programe urmand indicatiile utilizatorilor (programe orientate pe client). Aceasta clasa include: -proiectarea structurii si continutului si/sau scrierea codului de calculator necesar pentru a crea si implementa: -sisteme software -aplicatii software -baze de date -pagini web -adaptarea software-ului potrivit cerintelor specifice, adica modificarea si configurarea unei aplicatii existente astfel incat devine compatibila si functionala, potrivit mediului sistemului informatic al clientului Aceasta clasa exclude: -publicarea pachetelor de programe, vezi 5829 -transpunerea sau adaptarea software-ului nespecializat pentru o anumita piata, pe cont propriu, vezi 5829 -planificarea si proiectarea sistemelor de calcul electronic ce integreaza echipament, software si tehnologii de comunicatii, chiar daca software-ul furnizat este o componenta integranta, vezi 6202

6202 Activitati de consultanta in tehnologia informatiei-Aceasta clasa include planificarea si proiectarea sistemelor de calculatoare ce integreaza hardware, software si tehnologii de comunicatii. Serviciile de consultanta pot include si activitatea de pregatire a utilizatorilor.


6203 Activitati de management (gestiune si exploatare) a mijloacelor de calcul
Aceasta clasa include: activitati de management si exploatare, in locatie, a sistemelor de calculatoare ale clientilor si/sau a facilitatilor de prelucrare a datelor, precum si serviciile anexe pentru acestea

6209 Alte activitati de servicii privind tehnologia informatiei-Aceasta clasa include alte activitati privind tehnologia informatiei si activitati anexe care nu sunt clasificate in alta parte, cum ar fi: -servicii de recuperare a informatiilor din calculatoare in caz de dezastru -instalarea calculatoarelor personale -servicii de instalare a software Aceasta clasa exclude: -instalarea calculatoarelor de mare viteza si capacitate de stocare (mainframe) si a echipamentelor similare, vezi 3320 -programe pentru calculator, vezi 6201 -consultanta privind calculatoarele, vezi 6202 -activitati de management a mijloacelor de calcul, vezi 6203 -prelucrarea datelor si administrarea paginilor web, vezi 6311

Citiți si:
[ link extern ]


Multumesc pt raspuns. Din pacate cu 6201 nu este posibil sistemul cu norma. Daca puteti sa ma ajutati cu interpretarea din 6203 a "management si exploatare" si "si/sau a facilitatilor de prelucrare a datelor, precum si serviciile anexe pentru acestea" oare la ce se refera ? Adica interpretarea lor prin exemple exacte.
Multumesc
Citiți acest topic:
www.avocatnet.ro/content/for...

Consultați serviciile pe cere le ofera una din firmele care au acest cod caen:
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codurile caen se cumuleaza la norma de venit? moniquesro moniquesro Buna ziua, as dori sa stiu urmatoare informatii, pot sa imi aleg mai multe coduri CAEN? si daca da in cazul in care aleg impozitarea la norma de venit se ... (vezi toată discuția)
Coduri caen pentru servicii informatica rolex rolex Pentru infiintarea unui SRL-D as avea nevoie de codurile CAEN pentru urmatoarele activitati 1.grafica pe calculator 2. crearea de sotware 3.vanzari ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa cfv1000 cfv1000 Buna ziua Am nevoie sa imi fac un PFA si am nevoie de niste informatii. PFA-ul e pentru presatari servicii - programare web. Sunt web developer. Din cate ... (vezi toată discuția)