avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1137 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drepturi familiale in Italia
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drepturi familiale in Italia

Buna ziua.Sunt mama unui baietel de 7 ani. Copilul meu este cetatean italian si locuieste in Romania dar are 2 certificate de nastere :roman si italian si pasaport italian.Aici a mers la gradinita si la scoala.Tatal lui este italian si locuieste in Italia.Noi doi nu am fost casatoriti, dar la primarie in Italia suntem inregistrati ca nucleu familiar si aparem de 7 ani ca si in intretinerea lui.Din probleme de sanatate tatal copilului trebuie sa se mute cu domiciliul la mama lui si acum sora lui doreste sa ne scoata din evidenta de la primarie ca si rezidenti deoarece el nu mai are venit si va trebui sa fie luat in intretinere de mama lui.Eu lucrez in romania si imi intretin singura copilul.

Intrebarea mea este:
-daca ne vor scoate din evidenta primariei ramanem fara rezidenta si atunci copilul meu ce va face? - va pierde cetatenia?
-ce trebuie sa fac ca sa demonstrez ca copilul este in intretinerea mea?
-ce trebuie sa fac ca sa nu mai am nevoie de nici o semnatura din partea tatalui.
-pot sa-i fac pasaport romanesc copilului fara semnatura tatalui?

Ce drepturi ar avea copilul meu?
Multumesc

Este posibil sa ia alocatia din Italia?
Ultima modificare: Vineri, 24 Iulie 2015
andreia74, utilizator
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 13:49, 25 Iulie 2015
Daca copilul va locui in Romania nu va mai primi alocatie din Italia.
Ca sa locuiti in Romania va trebuie acordul tatalui macar tacit...
Cetatenia nu se pierde prin pierderea rezidentei.

Pentru a nu mai avea nevoie de semnatura tatalui va trebuie o hotarare judecatoreasca de stabilire a custodiei exclusive.

La acest moment nu ii puteti face pasaport fara semnatura tatalui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasaport italian marian_cmd marian_cmd Buna ziua! Am muncit in italia pana anul trecut, am fost rezident in italia operioada aproximativ 5 ani (mai exact fara o saptamana).(mentionez ca am fost in ... (vezi toată discuția)
Unde este dreptul minorului de 6 ani ? damatteo damatteo Prin hotărâre judecătorească minorul vine incredințat mamei , iar amândoi ( mamă si copil ) au rezidență in Italia . Se duc in România iar la ... (vezi toată discuția)
Mama necasatorita, fara venituri, cu copil recunoscut de tata (cetatean strain) Angela36 Angela36 Buna ziua, Va rog ajutorul in urmatoarea situatie: Tocmai m-am intors din Italia cu fetita mea de 10 luni, pe care am nascut-o acolo si a fost recunoscuta ... (vezi toată discuția)