avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 300 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Scutire de la plata cheltuielilor de întreținere ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Scutire de la plata cheltuielilor de întreținere pentru perioada lipsa de la domiciliu

Buna ziua!
Situația este următoarea :
- anual locuiesc intre 15 și 30 de zile în apartament pe timpul verii, restul timpului fiind plecat din țară.
In perioada cit sunt plecat, deși în Lista de plata nu figurează nici o persoana în apartament, sunt trecut cu obligații de plata la cheltuielile de întreținere(salariu administrator, om de serviciu, energie electrica părți comune etc., iar iarna la cheltuieli de încălzire parți comune, care se rezuma în fapt la coloanele tur-retur, pe holul blocului nemaiexistând calorifere și nemaiinregistrand-se căldura de către firma abilitata sa facă acest lucru periodic!).
Doresc sa știu dacă legal pot sa solicit scutirea de la plata acestor cheltuieli(a tuturor sau numai a unora dintre ele! Si care anume?) pentru perioada cit lipsesc din apartament și conforma căror reglementari legale(lege, articol etc.)?!
Multumesc anticipat tuturor celor care-mi vor raspunde!
Cu stima!
Cel mai recent răspuns: imamco , utilizator 21:21, 9 August 2015
In cazul in care nu locuieste nimeni in apartament trebuie platite cheltuielile aferente cotei parti indivize, neplatindu-se cheltuielile repartizate pe numar de persoane.

Gasiti informatii in mai multe topicuri pe acelasi subiect

www.avocatnet.ro/content/for...

www.avocatnet.ro/content/for...
Multumesc pentru răspuns! Numai bine!:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt pus la plata schimbării țevilor de căldură, deși au fost tăiate cu un etaj mai jos când mi-am pus centrala. e corect? Indrivingvl Indrivingvl Administratorul m-a pus la plata pentru schimbarea tevilor de caldura pe coloana. Mentionez ca eu Stau la etajul 10 iar cand m-am mutat in bloc mi-am bagat ... (vezi toată discuția)
Calcul caldura spatii comune patrichi_stefan patrichi_stefan Buna ziua. Urmeaza o adunare a locatarilor, si as vrea sa pun problema repartizarii caldurii pt spatii comune si tevile care traverseaza apartamentul. Eu sunt ... (vezi toată discuția)
Ajutor! mari68 mari68 Ma numesc Maria si sunt din Timisoara, locuiesc intr-un bloc dat in folosinta prin 1963. Blocul are 4 scari din care 2 scari sunt cu 8 etaje si au fatada spre ... (vezi toată discuția)