avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... sanatatea salariatilor
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

sanatatea salariatilor

la societatea la care lucrez, conducerea acesteea solicita incepand de luna aceasta ca orice concediu medical sa fie urmat de un control medical la medicul de medicina muncii, care sa confirme capacitatea de munca a respectivului angajat. Totodata, se solicita ca toate costurile acestui control de medicina muncii sa fie suportate de angajat.
Potrivit HG355 din 2007, toate cheltuielile legate de controale medicale de medicina muncii se suporta de catre angajator, singura obligatie a lucratorului fiind aceea de a se prezenta la aceste controale conform planificarii. In plus fata de toate astea, acelasi act normativ prevede ca examenul medical la reluarea activitatii se efectueaza dupa o întrerupere a activitatii de minimum 90 de zile, pentru motive medicale, sau de 6 luni, pentru orice alte motive, în termen de 7 zile de la reluarea activitatii si cuprinde toate examenele medicale prevazute la controlul periodic.
Intrebarile sunt, daca solicitarea in cauza se justifica, daca este legala si ce act normativ o reglementeaza?
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 09:46, 26 Iulie 2015
Examenele medicale de medicina muncii sunt suportate de catre angajator conform HG 355/2007, L 319/2006 si Codului Muncii.
Regulamentul de ordine interioara al firmei poate prevedea si acest aspect privind examinarea medicala de catre medicul specialist de medicina muncii cu care firma are incheiat contract de prestari servicii medicale, dupa prezentarea unui concediu medical de catre angajati, cu conditia ca toate chletuielile sa fie suportate de catre angajator.
Mai multe informatii gasiti aici:
www.avocatnet.ro/content/for...
adevarat! am lucrat la o societate care nu-ti lua in calcul ccm daca nu era vizat de medicina muncii, dar cheltuielile le supotra angajatorul. aici problema de esenta pentru care v-am consultat este ca angajatorul impune ca toate costurile sa fie suportate de angajat. Va multumesc frumos!
Legea ssm nr.319/ 2006 mentioneaza:
-art.7 (6) Măsurile privind securitatea, sănătatea şi igiena în muncă nu trebuie să comporte, în nici o situaţie, obligaţii financiare pentru lucrători.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajatorii si medicina muncii Octavia Turbatu Octavia Turbatu http://www.legislatiamuncii.manager.ro Potrivit art. 6 din Legea securitatii si sanatatii in munca 319/2006, angajatorul are obligatia de a asigura ... (vezi toată discuția)
Fisa medicala angajare Marinelag Marinelag Buna ziua, Cine plateste fisa medicala la angajare? Angajatul sau angajatorul? (vezi toată discuția)
Certificat medical inainte de data angajarii Ada30teo Ada30teo Acest certificat medical trebuie adus de angajat pe cheltuiala lui, sau angajatorul e obligat sa faca controlul medical inainte de data angajarii? E ... (vezi toată discuția)