avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 332 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Fisa medicala angajare
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Fisa medicala angajare

Buna ziua,
Cine plateste fisa medicala la angajare? Angajatul sau angajatorul?
Cel mai recent răspuns: inspectorSSM , utilizator 18:39, 8 Mai 2015
Angajatorul are aceasta obligatie.
Buna ziua,
Se mai practica o mica obisnuinta a angajatorului in care isi i-au o mica garantie ....si anume in angajatul care a batut palma cu angajatorul si incep demersurile pentru angajare, aceasta fisa medicala este platita si suportata in intregime de catre angajat ...Numai in care el renunta la angajator in termen de 60 de zile...eu vorbesc din propria experienta pentru ca m-am lovit de multe situati asemanatoare.

Dar cum spune colega angajatorul are aceasta.
Obligatiile angajatorilor

Angajatorul trebuie să se afle în posesia unei evaluări a riscului asupra sănătătii lucrătorilor.

Evaluarea riscului asupra sănătătii se actualizează dacă s-au produs schimbări semnificative din cauza cărora evaluarea ar fi depăsită sau atunci când rezultatele supravegherii sănătătii o impun.

Angajatorii din orice domeniu de activitate, atât din sectorul public, cât si din sectorul privat, sunt obligati să respecte reglementările în vigoare privind supravegherea sănătătii lucrătorilor.

Angajatorii sunt obligati să asigure fondurile si conditiile efectuării tuturor serviciilor medicale profilactice necesare pentru supravegherea sănătătii lucrătorilor, acestia nefiind implicati în niciun fel în costurile aferente supravegherii medicale profilactice specifice riscurilor profesionale.

Potrivit prevederilor Legii securitătii si sănătătii în muncă nr. 319/2006, Ministerul SănătăŃii Publice este autoritatea competentă în domeniul medicinii muncii si al supravegherii stării de sănătate a lucrătorilor.

Servicii medicale profilactic

Serviciile medicale profilactice prin care se asigură supravegherea sănătătii lucrătorilor sunt:

-examenul medical la angajarea în muncă,

– examenul medical de adaptare,

-controlul medical periodic,

– examenul medical la reluarea activitătii,

-promovarea sănătăii la locul de muncă.

Serviciile medicale profilactice se efectuează potrivit prevederilor legale, precum si ale actelor normative specifice.

În cazuri argumentate medical, stiintific, statistic, examenele medicale profilactice se vor adapta periodic, specific noilor riscuri profesionale.

Testarea psihologică a aptitudinilor în muncă se face potrivit legii.obligatie
Buna ziua,
potrivit Art. 7 din HG355/2007 modificat, “Angajatorii sunt obligaţi să asigure fondurile şi condiţiile efectuării tuturor serviciilor medicale profilactice necesare pentru supravegherea sănătăţii lucrătorilor, aceştia nefiind implicaţi în niciun fel în costurile aferente supravegherii medicale profilactice specifice riscurilor profesionale”
Legea ssm nr.319/ 2006 mentioneaza:
-art.7 (6) Măsurile privind securitatea, sănătatea şi igiena în muncă nu trebuie să comporte, în nici o situaţie, obligaţii financiare pentru lucrători.
Contraventii
Art. 39. – din Leg. 319/2006 modificata
(5) Constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 3.500 lei la 7.000 lei incalcarea dispozitiilor art. 7 alin. (4)-(6),

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Examen medical danyel4269 danyel4269 buna seara,daca sant la prima angajare cine plateste examenul medical,eu sau angajatorul.va multumesc (vezi toată discuția)
Costul de obtinere a avizelor de angajare sunt suportate de angajator ? Morisca10 Morisca10 Buna seara , O firma privata are obligatia de a suporta costul de obtinere a avizelor de angajare , mai precis avizul de la medicina muncii si a avizului ... (vezi toată discuția)
Analize medicale periodice anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti de atre cine se platesc analizele medicale periodice in cadrul une firme? de salariat sau de angajator? Multumesc! (vezi toată discuția)