avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... COSTUL DE OBTINERE A AVIZELOR DE ANGAJARE SUNT ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

COSTUL DE OBTINERE A AVIZELOR DE ANGAJARE SUNT SUPORTATE DE ANGAJATOR ?

Buna seara ,
O firma privata are obligatia de a suporta costul de obtinere a avizelor de angajare , mai precis avizul de la medicina muncii si a avizului psihologic pentru un viitor angajat la firma respectiva ? daca raspunsul este da, pe baza carei legii sau articol are aceasta obligatie ?

Va multumesc pentru timpul acordat !:(
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:12, 23 Ianuarie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Angajatorul este obligat sa plateasca analizele medicale la angajare.

Potrivit HG nr. 355/2007 privind supravegherea sănătăţii lucrătorilor
ART. 7
Angajatorii sunt obligaţi să asigure fondurile şi condiţiile efectuării tuturor serviciilor medicale profilactice necesare pentru supravegherea sănătăţii lucrătorilor, aceştia nefiind implicaţi în niciun fel în costurile aferente supravegherii medicale profilactice specifice riscurilor profesionale.

ART. 8
(1) Serviciile medicale profilactice prin care se asigură supravegherea sănătăţii lucrătorilor sunt: examenul medical la angajarea în muncă, de adaptare, periodic, la reluarea activităţii, promovarea sănătăţii la locul de muncă.

Legea nr.319/ 2006:
art.7
......
(6) Măsurile privind securitatea, sănătatea şi igiena în muncă nu trebuie să comporte în nici o situaţie, obligaţii financiare pentru lucrători.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Examen medical danyel4269 danyel4269 buna seara,daca sant la prima angajare cine plateste examenul medical,eu sau angajatorul.va multumesc (vezi toată discuția)
Avizul medical pentru siguranta circulatiei ? YoAlle YoAlle Buna ziua, Avizul Medical pentru Siguranta Circulatiei si Avizul Psihologic pentru soferi profesionisti angajati la o societate trebuiesc achitate de catre ... (vezi toată discuția)
Fișa medicală, psihologic porumbelu76 porumbelu76 M-am angajat în urmă cu 2 ani,atunci am suportat eu plata fișei medicale plus plata psihologicului . în prezent Directorul firmei î-mi cere să-mi fac ... (vezi toată discuția)