avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Parte vatamata din oficiu?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Parte vatamata din oficiu?

Consultand un dosar penal, am facut sesizare la Parchet, ca lipsesc documente depuse drept probe.
Primesc o instiintare de la Parchet, ca s-a deschis un dosar penal, pt. neglijenta in serviciu, iar eu sunt parte vatamata.
Revin si explic (de alte 3 ori), ca nu am facut plangere, ci doar am sesizat, oferindu-ma ca, la cerere, sa redepun probele si nu ma constitui parte vatamata.
Primesc citatie sa ma prezint, totusi ca parte vatamata, urmand sa aduc si probe! (desi lipsa documentelor o poate constata procurorul).
Art. 292 CPP, prevede sesizarea din oficiu, dar si incheierea unui PV, pe care eu nu l-am semnat.
Intrebare: poti fi considerat parte vatamata, fara acceptul tau, ba mai mult, dupa ce ai exprimat ca nu doresti?

Comentariul meu: cred ca ei vor sa scoata castanele din foc cu mana mea, fiind vorba de un coleg, sau mai multi, poate si de procurorul de caz, care supravegheaza cercetarea.

Multumesc pentru raspuns.

Alte discuții în legătură

Daca sunt citat in calitate de martor intr-un dosar in care sunt acuzat nedrept, ma pot constitui parte vatamata si parte civila in acelasi dosar? eusaisapte eusaisapte daca sunt citat in calitate de martor intr-un dosar in care sunt acuzat nedrept, ma pot constitui parte vatamata si parte civila? din moment ce fapta nu ... (vezi toată discuția)
Lipsă documente din dosarul penal dorotheea dorotheea La consultarea unui dosar penal (în sediul poliției), am constatat că lipseau documente (sesizări) depuse de mine. Nu mai spun, că dosarul era o ... (vezi toată discuția)
Art.247 ncpp internarea medicala provizorie a suspectului Ing.Valentin Ing.Valentin Sunt parte vatamata intr-un dosar pentru violenta in familie, iar unchiul meu are calitatea de SUSPECT, avand in vedere comportamentul anormal si agresiv al ... (vezi toată discuția)