Sunt parte vatamata intr-un dosar pentru violenta in familie, iar unchiul meu are calitatea de SUSPECT, avand in vedere comportamentul anormal si agresiv al unchiului meu, eu in calitate de parte vatamata am facut o solicitare catre procurorul de caz pentru internarea provizorie conf. art 247 NCPP, la respectiva SOLICITARE domnul PROCUROR nu a binevoit sa imi raspunda de niciun fel....unde pot sa reclam faptul ca un PROCUROR ignora o SOLICITARE a unei parti VATAMATE intr-un dosar penal??? si ce pot face pentru a-l interna pe unchiul meu???
Multumesc!!!
Incercati sa faceti si o cerere de audienta. Daca nu va raspunde nici la aceasta audienta, plangere la prim procuror pentru pasivitatea procurorului de caz in solutionarea unei cereri.
Din pacate chiar Prim-procurorul este procurorul care supravegheaza urmarirea penala in dosarul penal in care eu am calitatea de parte vatamata si in momentul cand a vazut solicitarea de internare din partea mea, a dispus renunţarea la urmărire penală pentru unchiul meu...si trimiterea dosarului la instanta pentru confirmare renunţare urmărire penală (art. 318 alin. 12 NCPP) DOMNUL PRIM PROCUROR SPUNE CA fapta unchiului meu nu este GRAVA, chiar dacă in mod normal ar trebui sa se pedepseasca cu inchisoare de la 7 luni la 6 ani, avand in vedere ca "NU EXISTA UN INTERES PUBLIC IN URMARIREA ACESTEI INFRACTIUNI" propune SCOATEREA DE SUB URMARIREA PENALA ȘI INCHIDEREA DOSARULUI PENAL ......ASA JUSTITIE...ASA DREPTATE.....
Va angajati avocat sau va prezentati la termenul pentru confirmarea renuntarii la urmarire penala si solicitati sa fie respinsa si retrimisa cauza la procuror in vederea continuarii urmaririi penale.
Introduceți sesizare pe linie ierarhica. Dacă e vorba de Parchetul de pe lângă Judecatorie/Tribunal, introduceți sesizare la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel, cu anexarea plângerii deja introduse și nesoluționate. Procurorul este obligat sa rezolve plângerile, intr-un sens sau altul. Cu trimitere în judecata sau clasare, în termen de 1 an, în caz contrar se afla sub incidenta art 488 CPP pentru tergiversare. În aceasta perioada dvs. practic nu aveți ce sa faceți, decat sa introduceți cereri de audienta. Nu procurorul dispune internarea, ci judecătorul.