Sunt somer de lunga durata (am terminat somajul in dec.2010) , bolnav de diabet DZ 2 -dar neincadrat in progr.nat.de sanatate.
Pentru a putea beneficia de servicii medicale am platit contributia cass lunar pana in prezent (la 1.06.2015) fiind o persoana fara venituri .
In urma aparitiei discutiilor legate de aceasta lege am facut o verificare (pe la inceputul anului ) la admin de sector de unde am avut surpriza sa aflu ca obtinusem circa 12 lei venituri din dividende ( in perioada 2012- 2015 ) , despre care nu fusesem anuntat de nimeni in timp ( soc .la care aveam actiunile nu mai exista iar actiunile sunt consemnate la depozitarul central ), deci dividende neridicate de mine.
1.Conform legii amnistiei fiscale nr. 209/2015 am dreptul sa cer restituirea baneasca aferenta cass pt 1.01.2012-1.06.2015 ?
2. Daca da exista un model de cerere de restituire la admin.fiscala de sector ?
3. Mai trebuie scoasa o confirmare de la CASMB privind calitatea mea de asigurat-persoana fara venituri ?
4. In continuare care va fi statutul meu de contribuabil cass-platitor sau neplatitor-daca nu imi gasesc serviciu pe viitor ?
Intreb deoarece am gasit multe interpretari juridice pe diverse forumuri privind doar pe cei care nu au achitat si foarte neclar -referitor la cei care au achitat.
Va multumesc din suflet !#-o