avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Restituire cass 2012-2015 / persoana fara venituri
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Restituire cass 2012-2015 / persoana fara venituri

Buna ziua ,

Sunt somer de lunga durata (am terminat somajul in dec.2010) , bolnav de diabet DZ 2 -dar neincadrat in progr.nat.de sanatate.

Pentru a putea beneficia de servicii medicale am platit contributia cass lunar pana in prezent (la 1.06.2015) fiind o persoana fara venituri .

In urma aparitiei discutiilor legate de aceasta lege am facut o verificare (pe la inceputul anului ) la admin de sector de unde am avut surpriza sa aflu ca obtinusem circa 12 lei venituri din dividende ( in perioada 2012- 2015 ) , despre care nu fusesem anuntat de nimeni in timp ( soc .la care aveam actiunile nu mai exista iar actiunile sunt consemnate la depozitarul central ), deci dividende neridicate de mine.

1.Conform legii amnistiei fiscale nr. 209/2015 am dreptul sa cer restituirea baneasca aferenta cass pt 1.01.2012-1.06.2015 ?
2. Daca da exista un model de cerere de restituire la admin.fiscala de sector ?
3. Mai trebuie scoasa o confirmare de la CASMB privind calitatea mea de asigurat-persoana fara venituri ?
4. In continuare care va fi statutul meu de contribuabil cass-platitor sau neplatitor-daca nu imi gasesc serviciu pe viitor ?

Intreb deoarece am gasit multe interpretari juridice pe diverse forumuri privind doar pe cei care nu au achitat si foarte neclar -referitor la cei care au achitat.
Va multumesc din suflet !#-o

Alte discuții în legătură

Pfa contributia de asigurari sociale de sanatate- contributia pentru concedii si indemnizatii DLS DLS Buna seara, Primele 2 luni jumatate din an am avut statutul de angajat la un SRL iar din luna Martie a acestui an activez ca si PFA cu impozitare pe norma ... (vezi toată discuția)
Impunere de plata la sanatate pentru vanzare apartament in 2009 Daniela Cristache Daniela Cristache Buna ziua.In iulie anul acesta am primit o decizie de impunere pentru plata impozit catre Sanatate pentru apartamentul vandut in anul 2009.Precizez ca in acea ... (vezi toată discuția)
Înțelesul corect al expresiei ,,1/4 din venitul lunar'' pentru pensia de întreținere a minorului: se iau în considerare și veniturile ocazionale, cum sunt primele? AdrianSA AdrianSA Buna ziua! Ce se intelege mai exact din punct de vedere juridic in cazul obligarii la plata pensiei de intretinere in valoare de 1/4 din venitul net ... (vezi toată discuția)