buna ziua !
desi nu mi-am dorit sa vina aceasta zi , din pacate lipsa comenzilor determina societatea pe care o am sa trimitem cativa angajati in somaj .
rugamintea mea este sa ma ajutati cu cateva sfaturi :
1. cum este mai avantajos pentru societate - sa ii trimitem in somaj tehnic sau sa le intocmim actele necesare pentru a beneficia de somaj ?
2. ce acte trebuie sa pregateasca societatea pentru acordarea de catre AJOFM a indemnizatiei de somaj acestor angajati ?
Va multumesc anticipat pentru raspunsurile dumneavoastra !
Din somaj veti putea sa-i angajati si pe perioade determinate, situatie in care li se suspenda indemnizatia de somaj si apoi la expirarae contractului se reia in plata in baza aceluiasi dosar.
da domnule tudorvaleriu, stiu ca alti angajatori nu se gandesc atat la soarta salariatilor lor. insa , in opinia mea, acei angajatori au uitat sa fie inainte de toate - oameni !
va multumesc pentru ajutorul dat tuturor, ii voi trimite in somaj pana se va remedia situatia economica ...
Care sunt procedurile pt trimiterea in somaj tehnic a unor angajati?
Adica ce acte trebuie facute si unde trebuie trimise?
De asemenea, poate ati auzit de controversa somajului tehnic legata de "incetarea temporara a activitati". Dilema consta in: e necesara incetarea totala temporara a activitatii sau e ok daca estesi partiala (sa zicem o echipa, un departament din companie)?
Somaj tehnic
gabita2000
Buna ziua,
As vrea sa va intreb in primul rand ce inseamna somaj tehnic. Am inteles ca este 75% din salariu?
Acest somaj ma afecteaza pe mine in privinta ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic
adimicu
Buna seara,
Va rog sa-mi dati si mie informatii referitoare la somajul tehnic: pe ce perioada se acorda, daca imi afecteaza acordarea concediului de odihna, ... (vezi toată discuția)
Adeverinta somaj
amaiana
Buna ziua.Va rog sa- mi spuneti daca perioada de somaj tehnic-O.G.28/2009 se trece in adeverinta de somaj ca perioada cu contr.m-ca suspendat ... (vezi toată discuția)