avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... De cat timp trebuie sa lucrez la acelasi loc de munca ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

De cat timp trebuie sa lucrez la acelasi loc de munca pt. a ramane insarcinata?

Buna ziua!eu lucrez din aprilie 2014 cu contract nedeterminat am schimbat locul de munca fara intrerupere momentan lucrez tot u contract nedeterminat dar cu clauza celor prime 3 luni de proba am 1 luna la atualul loc de munca cat trbuie sa am pt a beneficia de concediu si indemnizatie?si daca sunt in primele 3 luni de proba ma poate da afara daca ii spun ca sunt insarinata?sau cat ar trebui sa am la ei?mutumesc
1. Pentru a beneficia de concediu crestere copil (CCC) si indemnizatia aferenra acestuia trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (eleva sau studenta la zi, somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).

2. Cele 12 luni nu trebuie sa fie neaparat toate la acelasi angajator, pot fi la mai multi angajatori.

3. Faptul ca sunteti gravida nu este un motiv de concediere dar poate fi un pretext pentru a gasi un alt motiv.
Va multumesc pentru raspunsuri!atunci de cat timp trebuie sa lucrezi la actualul loc de munca pentru a nu avea surprize de la angajator pentru a nu ramane fara loc de munca?
1. Ati pus din nou aceeasi intrebare ca la inceput (!?).

2. - Nu conteaza cat lucrati la actualul angajator ci ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa aveti venituri din salarii sau asimilate (concedii medicale, concediu de maternitate etc.).
- Cele 12 luni nu trebuie sa foe neaparat la un siongur angajator.

3. - Daca va inceteaza contractul individual de munca din motive neimputabile dvs. veti putea sa va inregistrati la Agentia de Somaj (daca indepliniti conditia ca in cele 24 de luni premergatoare sa aveti 12 luni de stagiu de cotizare).
- Fiind in somaj indemnizat puteti beneficia de concedii medicale, concediu de maternitate (sarcina si lauzie = pre si postnatal = 126 de zile) si apoi de concediu crestere copil (CCC).
- Certificatele medicale le duceti la Agentia de Somaj care le calculeaza si le plateste.
- Cererea pentru CCC o faceti catre Agentia de Somaj iar actele le depuneti la Primaria de care apartineti cu domiciliul.
- Concediile medicale, concediul de maternitate si CCC suspenda perioada de somaj care se reia, de unde a ramas, dupa expirarea fiecaruia din aceste concedii.
Multumesc pentru raspunsuri!posibil sa nu ma exprim corect de aceea vi se par ca pun aceeasi intrebare eu de fapt intrebam legal cat timp trebuie sa ai la acelasi loc de munca ca sa nu te poate da afara fiind insarcinata nici prin alte motive?multumesc si ma scuzati pt insistenta mea dar chiar am nevoie de acest raspuns!
1. Daca aveti contract individual de munca (CIM) pe perioada nedeterminata nu puteti fi concediata daca anuntati in scris pe angajator ca sunteti gravida si o adeverinta de la medicul de familie care atesta starea dvs. de graviditate.

2. Din Codul muncii:

Art. 60
(1) Concedierea salariatilor nu poate fi dispusa:
...
c) pe durata in care femeia salariata este gravida, in masura in care angajatorul a luat cunostinta de acest fapt anterior emiterii deciziei de concediere;
...

Alte discuții în legătură

Indemnizatie copil sorinastefaniadan sorinastefaniadan buna seara vreau sa va intreb m-am angajat pe 25 iulie 2012 iar pe 23 decembrie am aflat ca sunt gravida vreau sa stiu daca pot beneficia de indemnizatie.va ... (vezi toată discuția)
Continuitate la contractul de munca schimband firma si ocupatia cristian198 cristian198 buna ziua ,sunt insarcinata in 11 saptamani ,la actualul loc de munca am anuntat sarcina .M-am simtit rau si au inceput problemele .Intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)
Concediu maternal de risc Darib Darib Buna... se poate sa intru din șomaj tehnic în concediu maternal de risc? (vezi toată discuția)