Nu mai puteți aștepta un an, până la majoratul fetei? De pățit ați putea să pățiți multe lucruri, depinde de situație. Dacă vă referiți la problemele cu legea penală, cum fata are 17 ani, pedeapsa pentru act sexual cu un minor cu vâsta între 13 și 18 ani când majorul a abuzat de autoritatea ori influenţa sa asupra victimei, este închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.( art . 220 Noul Cod penal , alin 3.
Câtă aiureală, la 23 de ani şanse ca respectivul să-i fie tutore/instructor/profesor ori în orice poziţie ce s-ar putea considera de autoritate/influenţă sunt aproape nule.
Dacă nu te aflii într-o asemenea poziţie - cum cel mai probabil e cazul - n-ai ce să păţeşti anume, cât despre sex cu un minor şi codul penal, un bărbat de 50 de ani poate face sex cu o minoră de 15 fără să păţească absolut nimic, dacă s-au întâlnit la o petrecere, ori în orice alt mediu social ce nu presupune o relaţie de autoritate/subordonare.
Dacă ar fi să se întâmple ceva, tot ce-mi trece prin cap în momentul ăsta ar fi legat de "domiciuliul minorului e la părinţii săi", poate parinţii ar putea s-o determine legaliceşte să se întoarcă, însă tu tot n-ai ce păţi.
O seară bună.
Mediator :)) ce glumă bună.
P.S - Sunt foarte curios de acele "multe lucruri", foarte foarte foarte :) aşa de foarte încât nu mai pot aştepta să le aflu.
Cred că priviți prea simplist lucrurile, @AdrianG83. Influența și autoritatea majorului nu se referă doar la o anumită calitate, gen profesor, educator, medic sau tutore. Înfluența poate îmbrăca multe forme.
Dvs. spuneți ,, foarte, foarte,, , eu m-am rezumat doar la ,,multe,,.
Aș putea să enumăr câteva dintre ele, dar v-aș lăsa și dvs. imaginația să zburde :)
Credeți că nu era mai comod să spun și eu : nu veți păți nimic, mergeți înainte!
Însă nu-mi permit să încurajez astfel de idei, de mutat împreună majorul cu minorul. Mi-ar trebui mult timp să vă explic de ce. Să spunem că minora pe care o am eu acasă, și al cărei tutore sunt, s-ar muta cu un major. Credeți că i-aș da binecuvântarea, gândindu-mă că și-a găsit fericirea prin acest pas făcut, prea în grabă aș spune eu, sau mi-aș face griji? Ce fel de griji? Dacă majorul acela este vreun psihopat? Dacă o va abuza sexual, în diferite moduri, și totul va deven pentru ea un coșmar?
Pentru liniștea dvs. să admitem că nu ar fi incidentă legea penală, totuși. Dar la fel de bine am putea admite că, în anumite circumstanțe, legea penală ar putea să fie aplicată, dacă se petrec unele lucruri, care exced sfera unor relații sexuale firești.
Până la urmă, de nu s-ar căsători majorul cu minora, și nu doar să se mute,dacă există bune intenții? Chiar dacă legea prevede vârsta majoratului pentru căsătorie, prin excepție minora se poate căsători și mai devreme, încă de la 16 ani.
Admit, că am răspuns pe un ton ceva mai informal cauzat de răspunsului dat, răspuns sau soluţie ce m-a amuzat copios, acum însă mă siliţi printr-un alt răspuns să vă iau în serios, ceea ce e un pic deprimant. Am să trec astfel la a vă redacta \"subiectul activ nemijlocit \" din două manuale diferite.
\"(...) calitatea de subiect activ o poate avea orice persoană majoră care are autoritate sau influenţă asupra minorului. De asemenea, subiect activ calificat există şi în condiţiile agraventelor de la art. 220 alin 4 C.pen, unde persoana este rudă în linie directă, frate sau soră cu victima sau este o persoană care are în ÎNGRIJIRE, OCROTIRE, EDUCARE, PAZĂ sau TRATAMENT minorul, având calitatea de TUTORE sau CURATOR ori de SUPRAVEGHETOR, ÎNGRIJITOR, MEDIC CURANT, PROFESOR SAU EDUCATOR. În LITERATURA JURIDICĂ se subliniază că, PENTRU EXISTENŢA INFRACŢIUNII ESTE NECESAR CA SUBIECTUL ACTIV SA EXERCITE EFECTIV ACTIVITĂŢI PRIVIND FUNCŢIILE la care se referă textul incriminator, în raport de subiectul pasiv. \"
Cam astea sunt formele ce le poate avea \"influenţa\", în cazul în care cei doi, s-au întâlnit la o petrecere, fiind înainte de acel moment doi necunoscuţi, nu avem cum să vorbim de vreo influenţă de orice fel, decât dacă stăm să ne imaginăm situaţii absurde ce nu se întâmplă cu regularitate în viaţa de zi cu zi. ( am să dau publică mesaj, până caut a doua carte ).
Al doilea manual din care redactez nu menţionează foarte multe, totuşi voi reda oricum.
" Subiect activ al infracţiunii poate fi orice persoană. Participaţia penală este posibilă Subiectul activ TREBUIE să aibă calitatea de tutore, supraveghetor, îngrijitor, medic curant, profesor, educator."
Pentru că, a doua carte nu insistă foarte mult pe subiectul activ, voi redacta consideraţiile generale din prima carte, care sunt destul de importante.
" Din conţinutul legal al infracţiunii constatăm că actul sexual cu un minor constă în raportul sexual, actul sexual oral sau anal, precum şi orice acte de penetrare vaginală sau anală comise cu un minor care are vârsta între 13 şi 15 ani. Fapta este mai gravă dacă minorul nu avea împlinită vârsta de 13 anil când fapta este comisă de un major asupra unui minor cu vârstă între 13 şi 18 ani dacă majorul a ABUZAT de autoritatea ori influenţa sa (precizare de la mine, pentru claritate, nu e suficient în fiecare caz existenţa unei autorităţi dacă această autoritate nu este folosită pentru a obţine un rezultat de natură sexuală), asupra victimei, dacă minorul este rudă în linie directă (etc).
Partea editata a mesajului ofera o informatie eronata.
Rog utilizatorul sa tina cont de regulamentul de postare, in care atacul la persoana incalca regulamentul.
Câtă aiureală, la 23 de ani şanse ca respectivul să-i fie tutore/instructor/profesor ori în orice poziţie ce s-ar putea considera de autoritate/influenţă sunt aproape nule.
Dacă nu te aflii într-o asemenea poziţie - cum cel mai probabil e cazul - n-ai ce să păţeşti anume, cât despre sex cu un minor şi codul penal, un bărbat de 50 de ani poate face sex cu o minoră de 15 fără să păţească absolut nimic, dacă s-au întâlnit la o petrecere, ori în orice alt mediu social ce nu presupune o relaţie de autoritate/subordonare.
Dacă ar fi să se întâmple ceva, tot ce-mi trece prin cap în momentul ăsta ar fi legat de \"domiciuliul minorului e la părinţii săi\", poate parinţii ar putea s-o determine legaliceşte să se întoarcă, însă tu tot n-ai ce păţi.
:)) ce glumă bună.
P.S - Sunt foarte curios de acele \"multe lucruri\", foarte foarte foarte :) aşa de foarte încât nu mai pot aştepta să le aflu.
Adrian, ca sa te citez...ce gluma buna! :))
Pentru tine termenul de minor, vad ca nu are nici o relevanta. Si nici sintagma "influenta". Nu ti se pare ca promisiunea de a se muta impreuna, este o "influenta" pentru a face sex cu un minor ?
Ia, mai gandeste-te.
M-ai facut sa rad, la prima ora!
Bine ca nu esti avocat. Altfel, era plina puscaria de nevinovati. La ce afirmatii faci. :stunned:
Care este pedeapsa
filozoful
Tot mai des intalnim cazuri de majori care intretin relatii sexuale cu minori.
Intrebare : Care este pedeapsa pentru majorul care intretine raporturi sexuale ... (vezi toată discuția)