Buna ziua ! Am ajuns la momentul in care pot cere sistarea prnsiei alimentare , deoarece baiatul meu care a fost in grija mamei lui , a terminat facultatea , a dat diploma de liceenta , si mai ales isi doreste sa lucreze sa castige mai mult decat cei 400 RON care ii avea din pensia alimentara .Mentionez ca are varsta de 24 ani , ca mi-a dat copie dupa adeverinta de la facultate care inlocuieste diploma de licenta , dupa cartea de identitate , si faptul ca este de acord sa dea o declaratie ca v-a lucra si nu v-a mai urma cururile de masterat sau o alta facultate . Dorinta mea este ca cei care cunosc , sa ma ajute sa formulez o cerere catre judecatoria care a dat sentinta prin care se stabilea pensia alimentara , si o intampinare (facuta de baiatul meu ) care v-a insoti cererea , amandoua le voi depune la o registratura de la judecatoria din .... , unde sper ca se v-a termina totul . Nu stiu sa formulez aceste doua acte care trebuie sa le depun , sa le formulez in asa mod incat sa nu mai fie necesare alte formalitati . Deci va rog daca sunteti amabili sa ma invatati sa fac o cerere si o intampinare cu datele necesare , sau daca cumva exista vreun model tip de cerere si intampinare , sa imi spuneti unde le gasesc , si catre cine le adresez , ca sa depasesc mai usor birocratia celor de la registratura din .... .
În opinia mea nu aveți nevoie de vreo acțiune în instanta, chiar dacă aveți poprire, va e de ajuns declarația copilului, el e în măsură să renunțe la dreptul sau.
În hot scrie ca sunteți obligat pana.la.finalizarea studiilor și sunt gata.
Multumesc pentru raspuns , doar ca cei de la financiar de la locul de munca al meu , afirma ca ei retin pensia alimentara in baza unei hotarari judecatoresti , si ca sa inceteze retinerea este nevoie de o alta decizie a instantei . Exact asa le-am spus si eu doar ca ei isi mentin decizia , asa ca este nevoie sa introduc o cerere scrisa la instanta care s-a pronuntat pentru retinerea pensiei alimentare ( instanta care se afla in localitatea in care am fost casatorit , instanta la care fostii socrii au relatii influente ) , urmata in acelasi moment de o intampinare data de baiatul meu prin care este de acord cu cererea mea , ca urmare a finalizarii studiilor si a faptului ca nu mai are intentia sa urmeze alta forma de invatamant . Problema este ca la registratura unde trebuie sa depun aceste 2 formulare cerere si intampinare , lucreaza oameni care sunt apropiati fostilor mei socrii , fosti socri care nu sunt de acord cu decizia baiatului meu , si care incearca prin orice mijloace chiar si cu ajutorul cunostiintelor care le au la registratura si judecatoria respectiva sa prelungeasca si chiar sa mareasca pensia alimentara , pina cand baiatul v-a implini 26 de ani , si din acest motiv incerc sa aflu cum se poate formula aceasta cerere si aceasta intimpinare , in asa mod incat sa nu mai poata nimeni sa faca ceva incat sa impiedice incetarea pensiei alimentare . Deci un model de cerere si un model de intampinare , scrise in termeni juridici mi-ar fi de un real folos .
Multumesc tuturor celor care au amabilitatea sa raspunda sau chiar si numai sa citesca acestea ..=D>
Dacă dvs faceți cerere, ce întâmpinare sa mai depuneți? Întâmpinarea o trimite copilul după ce primește citația.
Socrii dvs nu au ce face, singurul care are calitate.procesuală e copilul.
Cerere pt a nu îi mai trimite pensia pt ca nu mai e în nevoie, poate face și copilul sa o trimita la dvs la angajator.
Instanta a dat hotararea de retinere a pensiei alimentare , si cum am spus cei de la financiar solicita acest lucru adeca o noua hotarare judecatoreasca , iar cererea va fi depusa de catre mine si tot atunci v-a depune si baiatul intampinarea pentru a grabi mersul problemei . Cred ca in acest mod instanta se v-a pronunta si imi v-a da o decizie asupra incetarii la plata a pensiei alimentare , si v-a trimite si celor de la mine de la munca hotararea , incat sa accepte ca totul este legal ca nu este nimic fals sau in alt mod .
=D>am incercat sa scriu cum cred eu ca trebuie sa fie cererea , cat despre intampinarea care trebuie sa o faca baiatul inca mai am de gandit ..cererea cred ca trebuie sa arate cam asa .
Subsemnatul ......, domiciliat in..... chem in judecata pe numitul ......., domiciliat in ... pentru ca prin hotararea ce o ve-ti pronunta sa dispuneti sistarea pensiei alimentare pe care acesta o primeste si care mi se retine lunar din salariu de catre serviciul financiar de la firma .... cu domiciliul .... .
Specific faptul ca, prin sentinta nr.... am fost obligat la plata unei pensii in cuantum de.... incepand cu data de... si pana la terminarea studiilor , fara a depasi varsta de 26 de ani .Solicit incetarea platii pensiei alimentare , ca urmare a faptului ca a terminat studiile , si ca nu intentioneaza sa inceapa o alta forma de scolarizare , ca urmare anexez cate o copie dupa diploma de licenta si cartea de identitate ale baiatului meu , si intampinarea facuta de baiatul meu , care sa certifice cele declarate de mine .
Va multumesc , si totodata , rog a trimite hotararea instantei si catre firma ....cu domiciliul.... catre serviciul financiar , firma la care lucrez si care efectueaza retinerea pensiei alimentare .
Procura
dana_1975
Buna ziua. Fiul meu anul acesta implineste 18 ani, termina clasa 11. In hotararea de divort este mentionata primirea acestei pensii pana la majorat. ... (vezi toată discuția)