avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1149 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Sistarea pensiei alimentare la incetarea studiilor
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Sistarea pensiei alimentare la incetarea studiilor

Buna ziua ! Am ajuns la momentul in care pot cere sistarea prnsiei alimentare , deoarece baiatul meu care a fost in grija mamei lui , a terminat facultatea , a dat diploma de liceenta , si mai ales isi doreste sa lucreze sa castige mai mult decat cei 400 RON care ii avea din pensia alimentara .Mentionez ca are varsta de 24 ani , ca mi-a dat copie dupa adeverinta de la facultate care inlocuieste diploma de licenta , dupa cartea de identitate , si faptul ca este de acord sa dea o declaratie ca v-a lucra si nu v-a mai urma cururile de masterat sau o alta facultate . Dorinta mea este ca cei care cunosc , sa ma ajute sa formulez o cerere catre judecatoria care a dat sentinta prin care se stabilea pensia alimentara , si o intampinare (facuta de baiatul meu ) care v-a insoti cererea , amandoua le voi depune la o registratura de la judecatoria din .... , unde sper ca se v-a termina totul . Nu stiu sa formulez aceste doua acte care trebuie sa le depun , sa le formulez in asa mod incat sa nu mai fie necesare alte formalitati . Deci va rog daca sunteti amabili sa ma invatati sa fac o cerere si o intampinare cu datele necesare , sau daca cumva exista vreun model tip de cerere si intampinare , sa imi spuneti unde le gasesc , si catre cine le adresez , ca sa depasesc mai usor birocratia celor de la registratura din .... .
Cel mai recent răspuns: remusman , utilizator 11:38, 25 August 2015
În opinia mea nu aveți nevoie de vreo acțiune în instanta, chiar dacă aveți poprire, va e de ajuns declarația copilului, el e în măsură să renunțe la dreptul sau.
În hot scrie ca sunteți obligat pana.la.finalizarea studiilor și sunt gata.
Multumesc pentru raspuns , doar ca cei de la financiar de la locul de munca al meu , afirma ca ei retin pensia alimentara in baza unei hotarari judecatoresti , si ca sa inceteze retinerea este nevoie de o alta decizie a instantei . Exact asa le-am spus si eu doar ca ei isi mentin decizia , asa ca este nevoie sa introduc o cerere scrisa la instanta care s-a pronuntat pentru retinerea pensiei alimentare ( instanta care se afla in localitatea in care am fost casatorit , instanta la care fostii socrii au relatii influente ) , urmata in acelasi moment de o intampinare data de baiatul meu prin care este de acord cu cererea mea , ca urmare a finalizarii studiilor si a faptului ca nu mai are intentia sa urmeze alta forma de invatamant . Problema este ca la registratura unde trebuie sa depun aceste 2 formulare cerere si intampinare , lucreaza oameni care sunt apropiati fostilor mei socrii , fosti socri care nu sunt de acord cu decizia baiatului meu , si care incearca prin orice mijloace chiar si cu ajutorul cunostiintelor care le au la registratura si judecatoria respectiva sa prelungeasca si chiar sa mareasca pensia alimentara , pina cand baiatul v-a implini 26 de ani , si din acest motiv incerc sa aflu cum se poate formula aceasta cerere si aceasta intimpinare , in asa mod incat sa nu mai poata nimeni sa faca ceva incat sa impiedice incetarea pensiei alimentare . Deci un model de cerere si un model de intampinare , scrise in termeni juridici mi-ar fi de un real folos .
Multumesc tuturor celor care au amabilitatea sa raspunda sau chiar si numai sa citesca acestea ..=D>
Dacă dvs faceți cerere, ce întâmpinare sa mai depuneți? Întâmpinarea o trimite copilul după ce primește citația.
Socrii dvs nu au ce face, singurul care are calitate.procesuală e copilul.

Cerere pt a nu îi mai trimite pensia pt ca nu mai e în nevoie, poate face și copilul sa o trimita la dvs la angajator.

Cine a înființat poprirea pe salariu, instanta?



Instanta a dat hotararea de retinere a pensiei alimentare , si cum am spus cei de la financiar solicita acest lucru adeca o noua hotarare judecatoreasca , iar cererea va fi depusa de catre mine si tot atunci v-a depune si baiatul intampinarea pentru a grabi mersul problemei . Cred ca in acest mod instanta se v-a pronunta si imi v-a da o decizie asupra incetarii la plata a pensiei alimentare , si v-a trimite si celor de la mine de la munca hotararea , incat sa accepte ca totul este legal ca nu este nimic fals sau in alt mod .
=D>am incercat sa scriu cum cred eu ca trebuie sa fie cererea , cat despre intampinarea care trebuie sa o faca baiatul inca mai am de gandit ..cererea cred ca trebuie sa arate cam asa .
Subsemnatul ......, domiciliat in..... chem in judecata pe numitul ......., domiciliat in ... pentru ca prin hotararea ce o ve-ti pronunta sa dispuneti sistarea pensiei alimentare pe care acesta o primeste si care mi se retine lunar din salariu de catre serviciul financiar de la firma .... cu domiciliul .... .
Specific faptul ca, prin sentinta nr.... am fost obligat la plata unei pensii in cuantum de.... incepand cu data de... si pana la terminarea studiilor , fara a depasi varsta de 26 de ani .Solicit incetarea platii pensiei alimentare , ca urmare a faptului ca a terminat studiile , si ca nu intentioneaza sa inceapa o alta forma de scolarizare , ca urmare anexez cate o copie dupa diploma de licenta si cartea de identitate ale baiatului meu , si intampinarea facuta de baiatul meu , care sa certifice cele declarate de mine .
Va multumesc , si totodata , rog a trimite hotararea instantei si catre firma ....cu domiciliul.... catre serviciul financiar , firma la care lucrez si care efectueaza retinerea pensiei alimentare .
Ultima modificare: Luni, 27 Iulie 2015
remusman, utilizator

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara 18 ani dana_1975 dana_1975 Buna ziua. Fiul meu este acum in clasa 11 si in luna august el implineste 18 ani. Am aflat ca, implinind 18 ani, el trebuie sa faca plangere de prelungire ... (vezi toată discuția)
Procura dana_1975 dana_1975 Buna ziua. Fiul meu anul acesta implineste 18 ani, termina clasa 11. In hotararea de divort este mentionata primirea acestei pensii pana la majorat. ... (vezi toată discuția)
Cum se acorda pensia alimentara a copilului dupa 18 ani daca acesta este inca elev carro carro Copilul meu implineste luna acesta 18 ani si este inca elev , trece in clasa XII. Mai are un an de liceu si apoi, sper sa merga la facultate. Primeste pensie ... (vezi toată discuția)