Buna ziua. Fiul meu anul acesta implineste 18 ani, termina clasa 11. In hotararea de divort este mentionata primirea acestei pensii pana la majorat. Intrebarea mea este: in loc de un nou proces de prelungire a pensiei alimentare pana la terminarea studiilor, este valabila o procura la notariat intre fostul meu sot si fiu prin care acesta se obliga sa plateasca pensia alimementara pana la terminarea studiilor fiului meu? Multumesc anticipat.
Fostul meu sot a reluat recent legatura cu fiul meu dupa aproape 17 ani in care nu s-a interesat de soarta lui. Acum imi da pensia in cont dar dupa ce fiul meu implineste 18 ani m-am gandit la varianta unui contract ptc nu vreau sa-l tarasc pe fiu prin tribunale, procese. Si de aceea am vrut sa ma interesez daca se poate face un contract intre cei doi si pe baza acelui contract sa i fie retinut pe statul de plata pensia alimentara.
Pot incheia o intelegere in care tatal ii promite plata pensiei si dupa majorat, in suma fixa ori procent din venit.
Daca tatal nu achita, ajunge fiul in instanta, insa cat timp achita, e ok. Daca ajunge in instanta si tatal nu a achitat din urma, poate cere in baza actului de mana.