avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Procura
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Procura

Buna ziua. Fiul meu anul acesta implineste 18 ani, termina clasa 11. In hotararea de divort este mentionata primirea acestei pensii pana la majorat. Intrebarea mea este: in loc de un nou proces de prelungire a pensiei alimentare pana la terminarea studiilor, este valabila o procura la notariat intre fostul meu sot si fiu prin care acesta se obliga sa plateasca pensia alimementara pana la terminarea studiilor fiului meu? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: dana_1975 , utilizator 14:36, 30 Martie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Fostul meu sot a reluat recent legatura cu fiul meu dupa aproape 17 ani in care nu s-a interesat de soarta lui. Acum imi da pensia in cont dar dupa ce fiul meu implineste 18 ani m-am gandit la varianta unui contract ptc nu vreau sa-l tarasc pe fiu prin tribunale, procese. Si de aceea am vrut sa ma interesez daca se poate face un contract intre cei doi si pe baza acelui contract sa i fie retinut pe statul de plata pensia alimentara.
Pot incheia o intelegere in care tatal ii promite plata pensiei si dupa majorat, in suma fixa ori procent din venit.
Daca tatal nu achita, ajunge fiul in instanta, insa cat timp achita, e ok. Daca ajunge in instanta si tatal nu a achitat din urma, poate cere in baza actului de mana.
Dar unitatea la care lucreaza poate sa i opreasca cv pensiei alimentare si sa i vireze in contul baiatului in baza acestui act de mana?
La cererea tatalui, altfel nu.

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere copil elena13 elena13 Buna ziua.Sunt divortata si copilul meu implineste luna asta 18 ani.Deja pensia de intretinere a venit redusa in aceasta luna.Baiatul este in clasa a xii.Ce ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara major frezii frezii Buna ziua,baiatul prietenului meu a implinit 18 ani.Pana acum,platea pensia alimentara intr-un cont deschis pe numele fostei sotii.Cum poate proceda de acum ... (vezi toată discuția)
Decizia tribunalulului de respingere a unei acțiuni pe exceptia lipsei calitatii procesuale a reclamantei gheyakob gheyakob X și Y sunt divorțați. Prin sentinta Sxxx reclamanta X are castig de cauza la Judecatorie iar paratul Y este obligat la plata unei pensii de ... (vezi toată discuția)