avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara 18 ani
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara 18 ani

Buna ziua. Fiul meu este acum in clasa 11 si in luna august el implineste 18 ani. Am aflat ca, implinind 18 ani, el trebuie sa faca plangere de prelungire pensie alimentara pana la terminarea studiilor. Intrebarea mea este: ce trebuie sa faca baiatul ca aceasta pensie alimentara sa-i fie virata lui direct, intr-un cont, fostul meu sot platind aceasta suma la 2-3 luni dupa ce-l stresez cu telefoanele ? Baiatul ar avea nevoie lunar de bani pt a plati meditatiile pe care le face. Ce trebuie sa spuna la proces? Sfatuiti-ma va rog mult.
Cel mai recent răspuns: dana_1975 , utilizator 16:07, 13 Februarie 2017
Trebuie să formuleze o cerere în instanță privind obligarea tatălui la plata pensiei de întreținere. Dacă nu plătește lunar, puteți demara executarea silită. După ce va plăti cheltuielile de executare (care nu sunt mici) va avea mai multă grijă.
Ultima modificare: Luni, 13 Februarie 2017
Adrian ALBU, Avocat
Multumesc pt raspuns. Deci sa inteleg ca obligarea paratului la plata lunara a pensiei alimentare se face doar cu ajutorul executorului? Dar Instanta nu poate sa trimita ea , la terminarea procesului, o adresa unitatii unde lucreaza si sa ceara sa-i puna poprire pe venit?
Instanta nu mai poate face asta de cand a intrat in vigoare noul cod de procedura civila.
Multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura dana_1975 dana_1975 Buna ziua. Fiul meu anul acesta implineste 18 ani, termina clasa 11. In hotararea de divort este mentionata primirea acestei pensii pana la majorat. ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara copil major camycamelya camycamelya Buna ziua! In urma divortului dintr-e mine si sotul meu, in urma hotararii de divort sa stabilit ca ambii mei copii sa ramana in grija tatalui. Am o fata si un ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere copil elena13 elena13 Buna ziua.Sunt divortata si copilul meu implineste luna asta 18 ani.Deja pensia de intretinere a venit redusa in aceasta luna.Baiatul este in clasa a xii.Ce ... (vezi toată discuția)