avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reparație conductă canalizare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reparație conductă canalizare

Bună ziua ! Vă supun atenției o problemă sensibilă după părerea mea . De ceva timp s-a produs defectarea canalizării în subsolul blocului, prin spargerea unui cot la țeava de scurgere de pe coloana băilor . Blocul în care locuiesc este astfel construit că nu are subsol ci numai un spațiu tehnic . Astfel toate reparațiile nu se pot face decât din băile de la apartamentele situate la parter . Vecina în apartamentul căreia trebuie intrat refuză să dea voie instalatorilor să efectueze reparația pe motiv că ea și-a făcut curățenie în casă că și-a faianțat ghena , cu toate că în ședința făcută pe scară i s-a promis că se vor suporta cheltuielile pentru eventualele stricăciuni provocate cu ocazia reparației țevii . În orice situație reparația nu poate fi efctuată decât prin apartamentul ei . Dacă tot nu este de acord să permită accesul instalatorilor care este modalitatea legală de a rezolva problema având în vedere că este și o problemă de sănătate publică ? Vă mulțumesc
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 11:25, 27 Iulie 2015
Eu vad doua solutii:
Una legala:
Legea 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari:
Art. 15. - Cu un preaviz de 5 zile, proprietarul este obligat sa accepte accesul in apartamentul sau in spatiul sau al unui delegat al asociatiei, atunci cand este necesar sa se inspecteze, sa se repare ori sa se inlocuiasca elemente din proprietatea comuna, la care se poate avea acces numai din respectivul apartament sau spatiu. Fac exceptie cazurile de urgenta, cand accesul se poate face fara preaviz.
...............
Art. 18. - In cazurile in care in cladirile de locuinte unul dintre proprietari sau chiriasi impiedica, cu buna-stiinta si sub orice forma, folosirea normala a cladirii de locuit, creand prejudicii celorlalti proprietari ori chiriasi, dupa caz, proprietarii sau reprezentantul legal al acestora pot solicita instantei sa hotarasca masurile pentru folosirea normala a cladirii, precum si plata daunelor.


Una tehnica:
Studiati posibilitatea tehnica de a scoate conducta de evacuare prin afara cladirii, usor ingropata in pamant, un bypass care sa ocoleasca acel apartament, ca sa zic asa, iar dumneaei, vecina, o sa se inece in propriile dejectii.
Ultima modificare: Luni, 27 Iulie 2015
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine trebuie sa repare defectiunea? StancescuGabriela StancescuGabriela Locuiesc intr-un bloc cu patru etaje, la etajul trei. In urma cu o saptamana, vecinul de la etajul doi mi-a reclamat ca i se prelinge pe perete, apa in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! stau la bloc,iar sub mine s-a mutat recent o persoana ... Ana-maria11 Ana-maria11 Buna ziua! Stau la bloc,iar sub mine s-a mutat recent o persoana care s-a apucat de renovari. A constatat ca de la tevile de scurgere ce vin din apartamentul ... (vezi toată discuția)
Cine achita daunele din apartamentele locatarilor? nofret nofret Daca se sparge teava de apa rece ori calda din peretele de la baie, stiu ca eventualele costuri pentru inlocuirea acesteia revine administratiei de ... (vezi toată discuția)