avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 370 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua! Stau la bloc,iar sub mine s-a mutat recent ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua! Stau la bloc,iar sub mine s-a mutat recent o persoana ...

Buna ziua! Stau la bloc,iar sub mine s-a mutat recent o persoana care s-a apucat de renovari. A constatat ca de la tevile de scurgere ce vin din apartamentul meu curge apa. Eu doresc schimbarea inregii instalatii de scurgere a apei,bineinteles pe cheltuiala mea,ca problema este la mine, dar problema este cu vecinul care spune ca imi permite sa intru in locuinta decat dupa ora 19.00, ora la care niciun instalator nu lucreaza. Lucrarea este complexa si nu doresc doar simpla reparatie pentru a scapa usor,ci doresc inlocuirea instalatiei pentru a nu avea probleme pe viitor. Cum procedez cu vecinul care nu doreste sa imi ofere ore rezonabile pentru a rezolva problema? Exista vreo lege care spune ca este obligat sa imi permita accesul sa fac reparatiile? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: instalato , utilizator 09:38, 27 Iulie 2023
Pai dupa ce ca va lasa sa intrati sa schimbati pe la el fara a sparge la dv mai puneti si conditii?
Sunt destui care muncesc acasa in particular dupa serviciu.

Nici nu trebuie sa intrati pe la el sa schimbati ci sa spargeti la dumneavoastra.
Acum in schimb a aparut posibilitatea sa se faca fara sa spargeti sau sa spargeti cat mai putin doar in partea de sus la dumneavoastra . Depinde de cum e facuta si ce aveti acolo.

Luati-o mai cu cald cu vecinul ca va ajuta cat poate.
Nici dv nu ati lasa pe oricine sa intre asa fara sa fiti dv acasa nu?
Schimbati tot ce puteti schimba nu doar instalatia de scurgere.
In mod normal se schimba partea comuna de catre asociatia de proprietari de sus pana jos si costurile vi le bagau dumneavoastara celor de pe acea coloana.
Acum ca o schimbati dv si nu comenteaza nimeni e ok si poate iese lucrarea mai bine si nu aveti cum sa fiti nemultumit.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Iulie 2023
w_v_w_v, utilizator
In primul rand,vecinul nu locuieste acolo,momentan acolo e ca la santier, in al doilea rand dv. vorbiti in necunostinta de cauza. Tevile sunt situate cu o palma mai jos de tavanul vecinului. Tevile mele,da? Ar trebui sa sparg placa de ciment ce separa etajele se pot repara,implicit tavanul vecinului. Ar fi mai in regula sa fac asta decat sa deranjez vecinul. Scuzele mele in acest caz. Avem obligatii si noi ca locatari, nu doar drepturi.
Doamna teava de scurgere este de obicei un multiplu de tevi de ~2.5 metri combinate cu y (i grec-uri) in partea de jos.
Dumneavoastra puteti inlocui perfect daca spargeti la dumneavoastra partea numita "ghena" care acopera tevile.
in toate cazurile in jurul tevii la trecerea prin plafon pentru a permite trecerea unei tevi de 110mm.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Iulie 2023
w_v_w_v, utilizator


În realitate există situații ca cea din postare ( în blocurile vechi ) în care scurgerea de la cada celui de sus se racordează la țeava comună de scurgere printr-o „buclă” care costuie și sifonul pentru cadă, sub nivelul planseului, astfel că pentru eventualitatea unei intervenții s-a prevăzut din proiectare o gură de vizitare la 20-25 de cm sub nivelul planseului, accesul fiind posibil doar din apartamentul vecinului de jos.

Majoritatea proprietarilor au îmbracat masca ghenei țevi comune cu faianță pănă la nivelul tavanului ( sau aproape ) desființând gura de vizitare și de aici dificultățile tehnice.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Iulie 2023
robert1958, utilizator


Ana-maria11 a scris:

A constatat ca de la tevile de scurgere ce vin din apartamentul meu curge apa. (vecinul) imi permite sa intru in locuinta decat dupa ora 19.00, ora la care niciun instalator nu lucreaza.

Explicati-i scurt ca daca nu va da un timp decent (cand oricum are muncitori in apartament) apa ii va curge mereu si nu va putea avea pretentii la despagubiri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatie vecini misimihai misimihai buna ziua, sa infundat canalizarea am chemat mai multi instalatori,toti au avut acelasi verdict--se schimba teava de la iesire vana pina la coloana principala ... (vezi toată discuția)
Vecinul a obturat aerisirea de la canalizare achif achif Buna ziua Am o problema cu vecinul de sus care a obturat aerisirea de la canalizare si cand trage apa la toaleta imi ia toata apa din sifon (miroase de mor) , ... (vezi toată discuția)