avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Vecinul a obturat aerisirea de la canalizare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Vecinul a obturat aerisirea de la canalizare

Buna ziua
Am o problema cu vecinul de sus care a obturat aerisirea de la canalizare si cand trage apa la toaleta imi ia toata apa din sifon (miroase de mor) , vecinul nu vrea sub nici o forma sa isi repare problema (nu primeste pe nimeni), am vorbit si cu administratorul si zice ca nu tine de el , ce imi recomandati sa fac

Cui ma pot adresa ? Inspectoratul in constructii , disciplina in constructii ???
Administratorul chiar nu poate sa intre la ea sa vada ?

Cred ca vecinul a acoperit toata coloana cu faianta si deasta nu lasa pe nimeni , in cazul asta cum il pot forta sa isi sparga faianta sa repare problema ?

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: achif , utilizator 11:21, 7 Martie 2016
Legea 20/2007
Art. 14
Proprietarul este obligat să mentină proprietatea sa individuală, apartament sau spatiu
cu altă destinatie decât aceea de locuintă, în stare bună, pe propria cheltuială. Niciun
proprietar nu poate încălca, afecta sau prejudicia dreptul de proprietate
comună sau
individuală a celorlalti proprietari din condominiu.
Art. 15
Cu un preaviz de 5 zile, proprietarul este obligat să accepte accesul în apartamentul
sau în spatiul său al unui delegat al asociatei, atunci când este necesar să se
inspecteze
, să se repare ori să se înlocuiască elemente din proprietatea comună, la care se poate avea acces numai din respectivul apartament sau spatiu. Fac exceptie cazurile de urgentă, când accesul se poate face fără preaviz.

Notificati presedintele asociatiei (presedintele este reprzentantul asociatiei, administratorul este un angajat al asociatiei) in legatura cu situatia cu care va confruntati si solicitati sa inspecteze apartamentul vecinului.
Presedintele poate solicita sprijinul politistului de proxiimitate ptr accesul in apartament in cazul in care vecinul se impotriveste.
Buna seara,
Adresati-va presedintelui de bloc.
Daca nici administratorul nici presedintele de bloc nu vor sa ia masuri atunci, va adresati Primariei din localitate.
Problema este ca vecinul a pus faianta (a inchis tevile) si nu se poate vedea cum a obturat teava , cum il pot forta sa isi repare problema ?
doar in instanta sau la primarie cine se ocupa ?
Discutati intai cu presedintele. Trebuie sa contacteze un instalator cu care sa inspecteze instalatia. Primaria nu prea se baga peste proprietari, numai in cazul in care presedintele nu vrea sa se implice apelati la compartimentul de relatii cu asociatiile de proprietari din cadrul primariei, Daca vecinul nu permite accesul ii spuneti presedintelui sa apeleze la politistul de proximitate.
De unde ati ajuns la concluzia ca acel vecin a opturat canalizarea , putea sa o faca numai daca locuieste la ultimul etaj . Dvoastra, impreuna cu adm, mergeti pe terasa si cu un "sarpe" il puteti desfunda , scurgerea de canalizare are iesire pe terasa. Mult succes.

Alte discuții în legătură

Cine achita daunele din apartamentele locatarilor? nofret nofret Daca se sparge teava de apa rece ori calda din peretele de la baie, stiu ca eventualele costuri pentru inlocuirea acesteia revine administratiei de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! stau la bloc,iar sub mine s-a mutat recent o persoana ... Ana-maria11 Ana-maria11 Buna ziua! Stau la bloc,iar sub mine s-a mutat recent o persoana care s-a apucat de renovari. A constatat ca de la tevile de scurgere ce vin din apartamentul ... (vezi toată discuția)
Administratorul asociatiei refuza reparatie coloana ciresel ciresel buna dimineata! o intrebare,va rog. Din cauza apei firbinti,teava de la scurgere din bucatarie,s a indoit,s a scurtat si apoi a iesit din imbinare ,fix de ... (vezi toată discuția)