avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1239 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Intrebare nepusa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Intrebare nepusa

La atata saracie, cum putem sa-i oprim pe unii presedinti, administratori de asociatii sa nu bage mana, uneori pana la cot, in banii asociatiei (buzunarul locatarilor)? Mai ales ca Legea 230/2007 este un simulacru de lege, iar cei care trimit amaratii pacaliti la serviciul bla-bla din primarie nu ne dau si exemple de cazuri REZOLVATE de serviciul de trista pomenire...Astept sa imi cer scuze!!!
Legea 230/2007 se va schimba in curand: deci problema se va rezolva.
Pe de alta parte, implicati-va si veti putea avea urmarile dorite de dumneavoastra.
Legea 230/2007 reglementeaza organizarea si activitatea din asociatiile de proprietari, nu rezolva cazuri penale. Pentru furt apelati la Codul Penal. Un furt e un furt, indiferent de unde se face.
Sau asteptati sa va rezolve altii problemele?
Ultima modificare: Luni, 27 Iulie 2015
elga50, moderator
Dl Amvidan, m-am implicat si am rezolvat, dar in justitie, nu datorita incompetentilor de la serviciul bla-bla din primarie. Cineva spune ca sunt chestii de penal, dar cum degenereaza? Prin neimplicarea incompetentilor care nu isi fac datoria. ASTEPTAM EXEMPLE DE CAZURI REZOLVATE de specialistii de la Serviciul Indrumare si Control al Asociatiilor de proprietari din primarii. Nici unul din utilizatori nu a mentionat vreodata ca a fost ajutat de acestia, care dorm din 2007 pana in prezent. Intrebarea mea initiala nu este pro-domo si nu cred ca este o greseala sa fiu afectat de soarta altora. Cate framantari a adus un caz recent in dezbatere in forum, pentru o persoana care probabil avea si altceva mai bun de facut decat sa plateasca ce nu datoreaza. Noua lege are unele corecturi, poate este cu putin mai buna, caci ii responsabilizeaza pe unii. Dar nu s-a dat inca Legea Legilor.
Are cineva impresia ca astept sa imi rezolve altii problemele. Nu, nicidecum! Au platit si vor mai plati, Daca ii opreau din timp, era mai bine pt ei. Mi-am rezolvat la superlativ problemele.
Hotii mei nu mai pot fura, dar altii sunt fara aparare, dupa cum vedeti si cititi pe forum.
Ultima modificare: Luni, 27 Iulie 2015
courvoisier, utilizator
elga50 a scris:

Legea 230/2007 reglementeaza organizarea si activitatea din asociatiile de proprietari, nu rezolva cazuri penale. Pentru furt apelati la Codul Penal. Un furt e un furt, indiferent de unde se face.
Sau asteptati sa va rezolve altii problemele?

Deja cred că nu citesc Administratorii cazurile de abuzuri ale Administratorilor sau Preşedinţilor, care, cu ajutorul Legii 230/2007 (e sub orice critică, invitând la abuzuri).
Eu scriu despre cazul de la Asociaţia-mamut în care locuiesc foarte des, dar Moderatorii de-aici văd că n-au reţinut că nu sunt valabile frazele: "Pentru furt apelati la Codul Penal. Un furt e un furt, indiferent de unde se face. Sau asteptati sa va rezolve altii problemele ?"
Ce să mai facem noi, aproape câteva zeci de proprietari care am făcut şi plângeri penale pentru multe capete de acuzare, dar în Penal ori se clasează dosarele penale, ori se dă N.U.P. fără vreo motivare certă (erau probe îndestulătoare, dar procurorii, în loc să judece după probatoriu, a hotărât să-şi bată joc de munca reclamanţilor şi l-a iertat pe cel acuzat, în loc ca Parchetul să se auto-sesizeze) !
Oameni buni, sunt arestaţi chiar şi prim-miniştri, politicieni grei, afacerişti chiar miliardari în Euro, chiar mafioţi pe care nu credeai că vreodată vor fi arestaţi.
Dar ce-or avea unii conducători de Asociaţii, de scapă de puşcărie, cu toate că unii chiar au condamnări definitive pentru delapidare, dar ei sunt încă în activitatea la acele A.P. ?
Dacă nici probele nu sunt baza unui proces sau ale unei plângeri penale, ce să mai facem noi, proprietarii, să luăm furcile să ne facem dreptate ?
Vina cea mai mare e a celor din Primărie care au obligaţia de a controla şi soluţiona reclamaţiile proprietarilor, dar, poate interesat, mimează că ascultă de cetăţeni sau chiar, în cazul nostru, Primarul spune des că ei n-au nicio atribuţie de a controla Asociaţiile, pentru că ... sunt persoane juridice !?
Apropo de implicarea autorităţilor, citiţi aici: [ link extern ] /
Ultima modificare: Luni, 27 Iulie 2015
asd1, utilizator
Interventie moderator

asd1 a scris:

..... abuzuri ale Administratorilor sau Preşedinţilor, care, cu ajutorul Legii 230/2007 (e sub orice critică, invitând la abuzuri).

Va rog sa ne dati un exemplu prin care legea invita la abuzuri.
Altfel va sterg mesajul.

Alte discuții în legătură

Reclamatie asociatie proprietari unique636 unique636 Unde as putea sa ma adresez ca sa reclam o asociatie de proprietari pt penalizari abuzive la intarziere plata intretinere? (vezi toată discuția)
Nulitate expertiza contabila pentru lipsa convocare parti?  Boncu Constantin Boncu Constantin Buna ziua, speta este urmatoarea : se face o expertiza contabila, la sediul expertului; expertul nu a notificat niciuna dintre parti, cu toate ca in ... (vezi toată discuția)
Penalitati pentru restante la utilitati mai mari decat cele impuse de furnizor alexberi alexberi Am citit un articol intitulat \"Penalităţi ilegale impuse de Asociaţii locatarilor\". Conform articolului penalitatile corespunzatoare utilitatilor impuse ... (vezi toată discuția)