elga50 a scris:
Legea 230/2007 reglementeaza organizarea si activitatea din asociatiile de proprietari, nu rezolva cazuri penale. Pentru furt apelati la Codul Penal. Un furt e un furt, indiferent de unde se face.
Sau asteptati sa va rezolve altii problemele?
Deja cred că nu citesc Administratorii cazurile de abuzuri ale Administratorilor sau Preşedinţilor, care, cu ajutorul Legii 230/2007 (e sub orice critică, invitând la abuzuri).
Eu scriu despre cazul de la Asociaţia-mamut în care locuiesc foarte des, dar Moderatorii de-aici văd că n-au reţinut că nu sunt valabile frazele: "Pentru furt apelati la Codul Penal. Un furt e un furt, indiferent de unde se face. Sau asteptati sa va rezolve altii problemele ?"
Ce să mai facem noi, aproape câteva zeci de proprietari care am făcut şi plângeri penale pentru multe capete de acuzare, dar în Penal ori se clasează dosarele penale, ori se dă N.U.P. fără vreo motivare certă (erau probe îndestulătoare, dar procurorii, în loc să judece după probatoriu, a hotărât să-şi bată joc de munca reclamanţilor şi l-a iertat pe cel acuzat, în loc ca Parchetul să se auto-sesizeze) !
Oameni buni, sunt arestaţi chiar şi prim-miniştri, politicieni grei, afacerişti chiar miliardari în Euro, chiar mafioţi pe care nu credeai că vreodată vor fi arestaţi.
Dar ce-or avea unii conducători de Asociaţii, de scapă de puşcărie, cu toate că unii chiar au condamnări definitive pentru delapidare, dar ei sunt încă în activitatea la acele A.P. ?
Dacă nici probele nu sunt baza unui proces sau ale unei plângeri penale, ce să mai facem noi, proprietarii, să luăm furcile să ne facem dreptate ?
Vina cea mai mare e a celor din Primărie care au obligaţia de a controla şi soluţiona reclamaţiile proprietarilor, dar, poate interesat, mimează că ascultă de cetăţeni sau chiar, în cazul nostru, Primarul spune des că ei n-au nicio atribuţie de a controla Asociaţiile, pentru că ... sunt persoane juridice !?
Apropo de implicarea autorităţilor, citiţi aici:
[ link extern ] /